![]() |
Spekepølse, trygt?
Hei, jeg er helt nybegynner innen ketolysekuren (og sunt kosthold generelt), og lurer på om jeg kan spise noe av de fristende spekepølsene som ligger og roper på meg i kjøleskapet?
Står ingenting om karbohydrater på de, men jeg har en anelse om at det er ganske lite. Alikevel har jeg ikke tørt å røre de :-) Står storfekjøtt, svinekjøtt, spekk, pepper, salt, krydder, rødvin og konserveringsmiddel natriumnitritt E250 på ingredienser. Noen som har en formening om disse er "trygge" under ketolysekuren? |
Sv: Spekepølse, trygt?
Hvis du skal spise "sunt" så er det viktig at du velger produkter som inneholder antioksidant sammen med natriumnitritt. Natriumnitritt alene regnes som mulig kreftframkallende - sammen med en antioksidant( c-vitamin(natriumaskorbat)) regnes det ikke som kreftramkallende/trygt.
Gilde sine produkter har antioksidant tilsatt sammen med natriumnitritt. Jeg vet ikke hvilke andre - sjekk på pakka :) Mengde spiller jo inn - så jeg ville spist den pakka, også valgt en med antioksidant neste gang jeg handlet :) Spekemat er digg! :D |
Sv: Spekepølse, trygt?
Jeg personlig satser på å spise så ren mat som mulig, fordi jeg mener kroppen har best av det. Men jeg krydrer tilværelsen med diverse typer salami innimellom. Det er ganske mye salt i den, så du bør vel ikke satse på så mye av den daglig.
|
Sv: Spekepølse, trygt?
Jeg spiser også spekepølse, italiensk Ungherino pølse (verdens beste) og dansk salami innimellom. Men opplever alltid noe vannansamling pga saltet - som Albertine påpeker. Så ikke for ofte og ikke for mye og aldri dagen før veiedag er mitt råd :p
|
Sv: Spekepølse, trygt?
Okey, tusen takk for svar. Da blir det nok litt spekemat på meg også :-D
|
Sv: Spekepølse, trygt?
spekeskinke, pølse og fenalår er redningen når suget kommer...
*zombieluringen på tokt* MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH HAAAAAAH NOOOH GOOOOODTH NÅÅÅÅÅÅÅH!! |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 15:59. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no