![]() |
Honning som søtningsmiddel
Er det noen som kan svare meg på et spørsmål angående honning? :confused:
Jeg har alltid hatt honning i huset, det er fantastisk på sårbehadling, om ungene brenner seg eller får stikk av noe slag som svir. Men nå til spørsmål om honning i mat. Jeg ser veldig mange her inne velger søtstfoff som er fabrikkfremstilt noe jeg ikke er så glad i. Honning er noe av det reneste sukker man kan få tak i om man gjør som meg og kjøper det av en birøkter. Og siden jeg må ha litt søtt innimellom til ungene i den maten vi alle spiser undrer jeg om det er like ille med honning som vanlig farin? Noen som har meninger om dette? |
Sv: Honning som søtningsmiddel
Personlig mener jeg at honning er mye bedre å bruke enn rent sukker, siden det er et naturprodukt. Takk for tipset, det hadde jeg ikke tenkt på. Kanskje ungene vil foretrekke det?
|
Sv: Honning som søtningsmiddel
Mine gjør ihvertfall, etter en skitur er det varm melk med honning, er de forkjølet drikker de varmt vann med en teskje honning, drikker te med honning.
Har også følelsen av at det trengs mindre av honningen enn noe annet søtstoff. Det å komme opp i 100 gr honning i noe har jeg aldri greid, men klarer meg som regel med 1 teskje, nå hadde jeg sikkert klart meg med 1/4 også.... Klarer ikke finne ut hvor mye det gir men skal teste fitday.... |
Sv: Honning som søtningsmiddel
1 ss honning = 64 kalorier og 17 karber :sikle:
1 ts sukker = 17 kalorier og 4 karber Honning blir jo på en måte "konsentrert" sukker.....og er ikke bedre enn sukker nei, - mener nå jeg |
Sv: Honning som søtningsmiddel
er det bare fire khd i en ts sukker :eek: oj trudde det var minst ti jeg :o
|
Sv: Honning som søtningsmiddel
ikke at jeg naa skal begynne og sise sukker altsaa :p
|
Sv: Honning som søtningsmiddel
Hei
Honning hever blodsukkernivaaet noe saktere enn sukker, med en GI paa 55 mot en GI paa 68 for hvitt sukker. Etter min forstaaelse er ren honning ikke paa langt naer like sunn som mange 'naturelskere' tror, da honning setter igang akkurat de samme prosessene i kroppen som sukker gjor. Det kunstige sotningsprodukter Splenda har vist veldig faa bivirkninger (hvis noen hos mennesker) og iforhold til sukker eller honning er det sansynligvis mye, mye sunnere - for sukker i alle former er noe av det mest skadelige for kroppen. |
Sv: Honning som søtningsmiddel
Bare litt vanskelig å få ungene til å spise det. Jeg skal ikke ha det men trodde det var bedre for dem enn sukker
|
Sv: Honning som søtningsmiddel
Sitere meg selv fra en gammel tråd jeg
Sitat:
|
Sv: Honning som søtningsmiddel
:)
Det som er synd er at bier får sukker som næringsmiddel (det har jeg ihvertfall hørt - stemmer det, Guro?) og dermed får honningen en ugunstig sammensetning. Honning av bier som samler nektar selv er bedre (vet ikke om det er forskjell på lyng/blomsternektar sånn sett). Vi mennesker har jo brukt honning veldig lenge - det er altså ikke helt kroppsfremmed. Jeg mener det er bedre enn kunstige/ kunstig fremstilte søtningsmidler som er kroppsfremmede stoffer/ varianter som vi ikke vet hvilke konsekvenser vil ha på sikt... :) |
Sv: Honning som søtningsmiddel
Sitat:
|
Sv: Honning som søtningsmiddel
Sitat:
|
Sv: Honning som søtningsmiddel
Sitat:
Fra Matvaretabellen pr 100 gram: Sukker: 398 kalorier, 100 gram karber Honning: 328 kalorier, 82 gram karber |
Sv: Honning som søtningsmiddel
Sitat:
Har lest noe om at flytende honning er mer gunstig enn fast også - at den flytende er mer rik på fruktose og har lavere GI. |
Sv: Honning som søtningsmiddel
Sitat:
Honning er eit naturprodukt,det er ikkje splenda eller sukker:) |
Sv: Honning som søtningsmiddel
Sitat:
|
Sv: Honning som søtningsmiddel
Sitat:
Fant ihvertfall ut hvor jeg hadde alt sammen fra, nemlig et spørsmål Fedon Lindberg har svart på i "Kokeboken naturlig slank": Sitat:
Sitat:
|
Sv: Honning som søtningsmiddel
Du er tydelig nå, det liker eg;)
Meinte raffinert sukker når eg skreiv sukker. |
Sv: Honning som søtningsmiddel
Sitat:
Da er vi enige - igjen :ja: |
Sv: Honning som søtningsmiddel
Hei ale sammen
Honning er ikke bare sukker, Honning inneholder: ca 1 - 2 % rørsukker (dvs vanlig sukker) ca 28-35%Druesukker ca 34-45% Frukt sukker <FONT face=Arial>Det er påvist 12 forskjellige vitaminer, 30 ulike mineraler, organiske (19) og uorganiske syrer, enzymer, frie aminosyrer og amider (22), protein, fettlignende stoffer, farge, smak, aroma. pH-verdien varierer mellom 2,7-6,4 (gj.sn. 4,0). |
Sv: Honning som søtningsmiddel
beklager dårlig skrift mot slutten men dere kan lese mer om bienes produkter på Norges birøkterlag...http://www.norges-birokterlag.no
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:57. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no