Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Kake/dessert og snacks (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Nanaimo-bar (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7965)

jeef-micro 19-02-06 14:13

Nanaimo-bar
 
1 Vedlegg
ei skikkeli :sikle: konfektkake :) og den er enkel å lage.. til og med jeef greide det...Skal legge ved bilde. Jeg har forsøkt å finne GI på kokosmasse, men det var vanskelig...

Bunn:
130 gr smør
søtningsstoff tilsvarende 60 gr sukker
5ss kakao
1 egg
150 gr hakkede mandler (skal egentlig være digestivekjeks)
1 dl hakkede mandler
2,5 dl kokosmasse

smelt smør, sukker og kakao i vannbad. Pisk i egg, varm til massen tykner. vend i nøtter og kokosmasse, press i form (20x20 cm) avkjøl i kjøleskap mens du lager midterste krem.

midterste krem:
100 gr smør
2 ss fløte
5 dråper vaniljeessens (skal egentlig være vaniljesukker)
5 dl melis (jeg lagde av fruktose da)

Pisk smør, fløte og vaniljedråper mykt. ha i melis og pisk til det blir luftig. smør utover bunnen og sett en time i kjøleskap

øverste lag:
120 gr mørk sjokolade
20 gr smør

smelt sjokolade og smør i vannbad og smør på kaka. Sett kaka i kjøleskap til sjokoladen er hard, skjær i terninger og server :)

Iset 19-02-06 14:34

Sv: Nanaimo-bar
 
Å herregud! :sikle:

*Glem denne tråden - glem denne tråden - glem denne tråden*

Albertine 19-02-06 14:39

Sv: Nanaimo-bar
 
*vurderer sterkt å slette denne tråden*

Daizy 19-02-06 14:40

Sv: Nanaimo-bar
 
Å jøje meg!!!
*vann i munnen i n'te grad*

Denne MÅ jeg prøve.... - den hørtes helt fantastisk ut!!!!

Men hvis jeg ikke kan bruke hverken melis eller fruktose i midterste krem, hva kan jeg bruke der da?

Aadi 19-02-06 14:43

Sv: Nanaimo-bar
 
Nam nam.... har kopiert.... Men skal ikke lage den før senere, til en passende anledning.

jeef-micro 19-02-06 20:21

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Daizy
Å jøje meg!!!
*vann i munnen i n'te grad*

Denne MÅ jeg prøve.... - den hørtes helt fantastisk ut!!!!

Men hvis jeg ikke kan bruke hverken melis eller fruktose i midterste krem, hva kan jeg bruke der da?

Kanskje det går an å lage melis av splenda? sånn som jeg lager melis av fruktose???
*lurer*

Nille 19-02-06 21:15

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av jeef-micro
Kanskje det går an å lage melis av splenda? sånn som jeg lager melis av fruktose???
*lurer*

:ja: man kan lage melis av både Splenda og Natreen. Kjør i hurtigmikser. Jeg gjorde det da jeg lagde marsipan. Har en sånn liten snerten sak fra Braun som jeg bruker til alt mulig slikt.

jeef-micro 19-02-06 21:17

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nille
:ja: man kan lage melis av både Splenda og Natreen. Kjør i hurtigmikser. Jeg gjorde det da jeg lagde marsipan. Har en sånn liten snerten sak fra Braun som jeg bruker til alt mulig slikt.

jeg bruker den hakke-tingen på stavmixeren min jeg... men jeg har bare prøvd av fruktose da (men det kan sikkert være littgreit å tenke på mengden da.... det er jo mye-mye søtere enn "vanlig" melis)

Nille 19-02-06 21:25

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av jeef-micro
jeg bruker den hakke-tingen på stavmixeren min jeg... men jeg har bare prøvd av fruktose da (men det kan sikkert være littgreit å tenke på mengden da.... det er jo mye-mye søtere enn "vanlig" melis)

:ja: det er den nede til venstre, sant ? Bruker den til smoothie, til stapper, kutting av urter, og til å lage melis med.....:)

http://www.best-buy.com/bbshop/asset...051_medium.jpg

En enkelt måte å beregne Splenda eller Natreen er å flytte kommaet en plass. Dvs. om det står tilsvarende 60 gram sukker betyr det 6 gram Natreen/Splenda. Det er 0.5 gram pr ts - så da blir det 12 ts ..... mener jeg å huske....

jeef-micro 19-02-06 21:34

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nille
:ja: det er den nede til venstre, sant ? Bruker den til smoothie, til stapper, kutting av urter, og til å lage melis med.....:)

http://www.best-buy.com/bbshop/asset...051_medium.jpg

En enkelt måte å beregne Splenda eller Natreen er å flytte kommaet en plass. Dvs. om det står tilsvarende 60 gram sukker betyr det 6 gram Natreen/Splenda. Det er 0.5 gram pr ts - så da blir det 12 ts ..... mener jeg å huske....

:ja: akkurat den er det jeg har :ja:
tror det er det lureste jeg noen gang har kjøpt... kan bruke den til så og si alt på kjøkkenet (bortsett fra å koke ris, for det gjorde jeg i vannkokeren)

silje 19-02-06 22:39

Sv: Nanaimo-bar
 
jeef... er du hjemme?
tar meg en tur nedom jeg :D

silje

jeef-micro 19-02-06 22:47

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av silje
jeef... er du hjemme?
tar meg en tur nedom jeg :D

silje

:lol:
du er velkommen, men det er ikke mere kake igjen :rodme:

Amanda 23-02-06 17:55

Sv: Nanaimo-bar
 
Å fy og fy så god den såg ut!:)

Mum 4 2 27-02-06 21:37

Sv: Nanaimo-bar
 
Hva med å ta med sånn på jobb neste gang vi går vakt sammen.

Bare et lite forslag altså;);)

jeef-micro 27-02-06 22:53

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Mum 4 2
Hva med å ta med sånn på jobb neste gang vi går vakt sammen.

Bare et lite forslag altså;);)

:ja:

jeg har snart et par nattvakter... kanskje du er på jobb da???

Mum 4 2 28-02-06 09:59

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av jeef-micro
:ja:

jeg har snart et par nattvakter... kanskje du er på jobb da???

Håper da det. ;):D

Tasja 19-12-10 23:31

Sv: Nanaimo-bar
 
Denne kaken var veldig god!!!! :D
Jeg brukte 1 dl natreen i den midterste kremen, og synes det var litt i meste laget. (var veldig usikker på omregning når det er oppgitt i dl og ikke i gram så det var helt tilfeldig at det ble denne mengden) Ble også litt usikker på mengden nøtter som skulle være i bunnen ettersom mandler sto nevnt to ganger. Erstattet noe av mandlene med hasselnøtter for å få lavere karbinnhold. NAM NAM, kan anbefales!!

Carisma 23-12-10 11:08

Sv: Nanaimo-bar
 
Arg, hvorfor finner jeg denne nå og ikke for en uke eller to siden? jaja, skal vel ha noe digg etter jul også... :D

Bonitta 23-12-10 22:47

Sv: Nanaimo-bar
 
I stedet for melis kan dere jo bruke Sukrin-melis!! ;)

Kitt 30-12-10 20:07

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Bonitta (Innlegg 988089)
I stedet for melis kan dere jo bruke Sukrin-melis!! ;)

Sukrin- melis er helt nytt på markedet. Tråden er nesten 5 år gammel!;)

langaard 30-12-10 20:32

Sv: Nanaimo-bar
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset (Innlegg 149912)
Å herregud! :sikle:

*Glem denne tråden - glem denne tråden - glem denne tråden*

Ha ha:stortsmil


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:48.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no