Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Hvordan smørdampes grønnsaker (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8066)

GINOK 21-02-06 16:48

Hvordan smørdampes grønnsaker
 
Bruker for lite grønnsaker i kosten min, dette har jeg tenkt å gjøre noe med. Så derfor, hvordan smørdampes grønsaker på best måte. Eksempelsvis broccoli; kokes den mør i vann først og dampes i smør etterpå eller smørdampes den fra rå tilstand. Evt krydder, salt og andre ingredienser? Noen som kan forbarme seg over en analfabet i kokkekunsten.

GINOK

Nille 21-02-06 17:07

Sv: Hvordan smørdampes grønnsaker
 
Fra en ekspert:
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Arne Brimi

Smørdamping
Kok opp vatn, ha i smør og smak til med salt. Vatnet treng ikkje dekkje grønsakane dersom du brukar lokk. Grønsaker treng forskjellig koketid ettersom type grønsak og korleis dei er kutta opp. Vi brukar smør i vatnet av fleire grunnar. Smøret gjev betre smak på

http://www.brimi.no/tips/bilder/utstyr_felles.jpgkokte grønsakar, som ofte kan vere smaklause. Dei held seg lenger e varme på grunn av feittet i smøret. Dei blir blanke og finare å sjå på. Sil godt av vatnet før servering. Dette er god kraft som ein kan bruke i for eksempel saus.




Iset 21-02-06 18:12

Sv: Hvordan smørdampes grønnsaker
 
Jeg følger "oppskriften" bak på brokkoliposen. Smelt en stor klatt smør i en gryte, legg i frossen brokkoli og ha lokk på. La dem surre i smøret (middels varme) til de er møre.

På den måten slipper man å tømme ut vitaminrikt vann. :D

Fjonken 21-02-06 20:00

Sv: Hvordan smørdampes grønnsaker
 
Jeg bruker dampkjele og slenger smør på i de siste dampeminuttene. Denne metoden kan også brukes med dampboks i mikroovn.

luringen 21-02-06 20:22

Sv: Hvordan smørdampes grønnsaker
 
jepp, bare å sette igang...min favoritt for tiden; smørdampet fennikkel!!!

Huldr 22-02-06 01:45

Sv: Hvordan smørdampes grønnsaker
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset
Jeg følger "oppskriften" bak på brokkoliposen. Smelt en stor klatt smør i en gryte, legg i frossen brokkoli og ha lokk på. La dem surre i smøret (middels varme) til de er møre.

På den måten slipper man å tømme ut vitaminrikt vann. :D

Eller med fersk broccoli: ha bare litt vann i bunnen av kjelen, 1/2 cm eller så. Ta i salt (og smør) når vannet koker og legg i broccolien. Obs: det tar litt lengre tid, men vitaminene bevares bedre og broccolien forblir grønn, saftig og blir ikke vassen! :)

Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Nille, sitat Arne Brimi:
"Smøret gjev betre smak på
kokte grønsakar, som ofte kan vere smaklause. Dei held seg lenger e varme på grunn av feittet i smøret. Dei blir blanke og finare å sjå på."

Dette hadde jeg ikke tenkt på! Jeg pleier å ha smør oppå broccolien etter koking, men nå skal jeg begynne å ha det i vannet! Takk, Nille! :)


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:17.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no