![]() |
To oppskrifter på frokostpannekaker
Funnet på amerikanske forum for lenge siden, men ikke prøvd før nå. Synes begge er gode.
Pannekake med bacon-crisp!!! :eek: 2 små pannekaker eller 1 stor 40-42 g bacon-crisp med "nøytral" smak* 2 egg 1/4 (amerkikansk) cup kremfløte** (Søtstoff etter smak - kan utelates) 1/2 ts kardemomme Knus bacon-crispet godt (f.eks. i plastpose med kjevle, eller i kjøkkenmaskin) Visp egg godt og bland med resten av ingrediensene og visp igjen. Hell bacon-crispet i egg/fløteblandingen og la blandingen tykne i 5 min. Smelt smør i stekepannen og når varm nok stek pannekaken til den er gyldenbrun på begge sider. Kan være litt vonde å snu, pass på at eggemassen er stiv nok først. Serverte med Mascarpone (italisensk kremost) og varme jordbær, var ganske godt, ja. Og mektig. *Jeg brukte Kims, for det var den heg hadde den i skapet **Tar ikke sjansen på å omregne 1/4 cup - har selv et litermål som måler både cups og liter :D Jeg brukte Splenda da jeg laget disse, men tror jeg vil utelate søtstoff neste gang og heller servere med smør og hvitost siden jeg vil bruke dem til helgefrokost. Pannekake 1 liten 1 egg 2 ss Ricotta ost 1 ts vaniljeekstrakt Muskat og kardemomme Søtstoff Bland ingrediensene i en bolle. Hvis du bruker kremost i stedet for Ricotta (jeg brukte Mascarpone her også), varm den i mikroovnen først så den smelter. Visp ingrediensene til de er godt blandet. Hell i en varm stekepanne med smeltet smør og stek til gylenbrun. Snu og stek andre siden. Serveres med smør. NB Denne kan også være vanskelig å snu, pass på å steke til egg/oste-blandingen har satt seg før du. (Men jeg klarte å snu begge disse pannekakene uten at de gikk i oppløsning, og jeg pleier å streve fælt). |
Sv: To oppskrifter på frokostpannekaker
1/4 cup = 0.5915 dl
|
Sv: To oppskrifter på frokostpannekaker
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:31. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no