Bolla Piggsvin |
22-03-06 14:17 |
Sv: Beef Jerky
Sitat:
Opprinnelig lagt inn av Flax
Har fått låne en tørkemaskin for tørking av grønt og kjøtt, men det er bare oppskrifter på tørking av grønnsaker som følger med. Er det noen som har eksperimentert med tørking av kjøtt? Oppskrifter jeg finner på nettet .com inneholder ofte søte sauser eller sukker. Har du en god oppskrift som er sunn og god, samt kan du si noe om grader og tid i tørka blir jeg veldig glad.:) Hva slags kjøtt skal/kan jeg bruke?
|
Jeg har bare tørket kjøtt i stekeovnen på komfyren, men det blir vel det samme. Indrefilet, enten av okse eller svin, er det aller beste, men bare kjøttet ikke er altfor seigt. går det meste bra. Skjær det i syltynne skiver mens det er halvfrossent, det er lettest. Jeg krydrer vanligvis ikke i det hele tatt, men litt salt og evt. pepper vil kanskje smake godt. 50 grader med stekeovnsdøren åpen, over natten, har jeg hatt som tommelfingerregel. Men du må kjenne på kjøttet om det er ferdig, jeg liker det best helt tørt, så det blir sprøtt. Lammekjøtt har jeg ikke prøvd, men det er sikkert helt utmerket, det også. Og da tenker jeg meg at hvitløk og urter som rosmarin og timian ville smake godt... :rolleyes:
|