![]() |
Ny her, lurer på denne lavkarbo list
:confused: Ser det blir henvist til liste over lavkarboressurser, men hvor store eller små) skal verdiene være for at de er regnet som egnet? |
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
Forstår ikke helt hva du mener ?
Sitat:
Men HER er de iallefall ! :D |
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
I den store matvaretabellen står de fleste matvarer listet opp. Hvordan ser jeg hvilke matvarer som har høy eller lav GI? Hvordan kan jeg se om jeg skal velge H-Melk fremfor skummet f.eks? Vet ikke om jeg fikk forklart meg ordentlig. Som du skjønner er jeg "fersk." Det jeg vet er at jeg holder meg unna pasta, hvitt brød eller brød i det hele tatt, ris og sukker.
Tok også ut ei liste fra "iform.no" som viser GI. Skjønner ikke helt den heller jeg da... http://forum.lavkarbo.no/images/icons/icon9.gif Det står jo greit hva som har høy og lav GI, men bak hvert produkt står det oppført to verdier. Hva indikerer de ulikie? Fint om noen kan hjele meg.http://forum.lavkarbo.no/images/icons/icon5.gif |
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
Står ikke det forklart i Lindbergboka da? Skal du følge en bestemt kostfilosofi er det viktig å lese boka skikkelig først.
|
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
Var det denne du tenkte på?
|
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
|
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
Sitat:
|
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
Sitat:
Svaret vil avhenge av det. Lindberg sier skummet melk og legger mer vekt på å få fettet fra andre kilder. Andre filosofier ville sikkert valgt h-melk for å få mest fett. GI over 55 er høy, 35-55 middels og under 35 lav, men ikke heng deg opp i disse verdiene. En matvare med høy GI og lite karbohydrater er bedre enn en matvare med høy GI og mye karbohydrater. Dette forholdet mellom glykemisk indeks og mengden karbohydrater kalles glykemisk belastning. Jeg aner ikke GI, hvor mye karbohydrater eller GB på noe av det jeg spiser, men jeg vet at sukker, fint brød og poteter holder jeg meg unna. |
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
Det der GI-greiene virker så komplisert at Fjonken ikke engang orker å se nærmere på det. Dere Lindbergere flyr dere rundt med GI-lista i starten eller? Jeg løp rundt med Aktins karboteller på innelomma i starten og var nok et underlig syn der jeg stod og leste i butikkene..
|
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
Sitat:
Jeg løper ikke rundt med en eneste liste.. Jeg vet ca hvor mye kjøtt jeg skal spise til et måltid (eks 150 gram kylling) eller hvor mange egg jeg må spise til et måltid.. Vet hvor mye fett jeg må spise til hvert måltid. Grønnsaker og salat spiser jeg så mye jeg vil av. |
Sv: Ny her, lurer på denne lavkarbo list
Sitat:
:ja: det var jo den jeg posta her 27/3 jo !! Sitat:
Har forresten aldri brukt en GI tabell i hele mitt liv, men er man "opplært" på Atkins tillatte matvareliste er det jo bare lav GI mat & grønnsaker der uansett. Ikke vits i å komplisere det da. Men jeg ser klart nødvendigheten av slikt for nybegynnere. Det finnes en del på nettet Lindberg sin (trykk på åpne GI liste) er grei. |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:41. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no