![]() |
Stevia istedetfor sukker i varmrett?
Jeg lager en rett med kjøttdeig, og har brukt ICA sine "krossade tomater" oppi. Jeg vet at man kan bruke 1-2 ts sukker oppi retten, for å balansere smaken litt - hakkede tomater kan smake litt beskt (elllernoesånt.)
Og jeg har Stevia - og jeg lurte på om hvordan det vil bli om jeg istedetfor å bruke 1-2 ts sukker, bruker 1/2 ts Stevia? (NuStevia, forresten). Hvordan blir det smaksmessig? Jeg har til nå bare brukt Stevia i smoothies, og liker smaken veldig godt. Jeg skal ha retten i ovnen etterpå, og husker ikke helt hvordan det er med Stevia og varme. Tenkte å ha den inne i en halvtime på rundt 200 grader, men det er kanskje for mye? |
Sv: Stevia istedetfor sukker i varmrett?
Tror det går greit. Jeg brukte stevia i te en periode. Men når jeg tenker meg om, så laget jeg iste, så jeg er ikke sikker. Eller, jo. Jeg har jo bakt kaker med stevia, og det har gått helt fint. :)
|
Sv: Stevia istedetfor sukker i varmrett?
Lise, nå fikk jeg kjempe lyst å lage iste. også er jeg på jobb. og lenge til jeg er ferdig. søren plystre. :D skal gjøre det når jeg komme hjem.
|
Sv: Stevia istedetfor sukker i varmrett?
Sitat:
Bare så redd for at smaken endrer seg når den blir utsatt for varme over lang tid. Men - det finner jeg jo straks ut :) |
Sv: Stevia istedetfor sukker i varmrett?
Funket veldig bra! Smaken av "krossade tomater" ble mildere. Brukte mellom en 1/2 og 1 ts stevia.
Da vet jeg det - stevia i varmrett=flott! |
Sv: Stevia istedetfor sukker i varmrett?
Hei, hvor får man tak i stevia? Splenda har jeg, men jeg innbilte meg at Stevia ikke er tillatt solgt her i landet? Eller selges det fortsatt gjennom helsekost, eller kanskje i Sverige?
|
Sv: Stevia istedetfor sukker i varmrett?
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:28. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no