![]() |
Hvordan lage hvit saus?
Uten mel...... ????? :confused::confused::confused:
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Hvis man ønsker å følge et lavkarbo-kosthold, så må man gjøre noen grep på kjøkkenet, og til en viss grad kutte ut diverse ting, som f.eks hvit saus.
Men igjen, så er alt relativt. 1 ss hvit saus er ikke det samme som 1 dl hvit saus. Blodsukker-innvirkningen kommer også an på hvordan resten av måltidet - og dagen din har sett ut. Ta en titt inne på oppskriftsforumet, og se om det er noe som passer deg der? |
Sv: Hvordan lage hvit saus?
man kan også koke opp fløte eller creme fraische, blir selvfølgelig ikke helt det samme, men den er hvit ;)
Vet at Fedon har en hvit saus variant (trur eg...) |
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Her er i allefall en lavkarbo hvit saus som funker godt til fisk.
Man tager en kartong fløte og koker opp. Hiver i masse hakka kruspersille. Tar så en real kladd meierismør og trøkker den inn i en ballongvisp. Skrur ned varmen på fløten og pisker fettet vilt inn. Smakes til med salt om nødvendig. Vips så har du Sandefjordsmør..som er superdigg til kokt og stekt laks.. |
Sv: Hvordan lage hvit saus?
En annen variant:
En kartong fløte varmes opp. Hiv i en boks Tine kremost/philadelphia ,visp godt. Ha evt i litt rivost dersom sausen blir for tynn. Kan brukes til det meste.Ypperlig som gratengsaus! Flott til fisk og lavkarbo lasagn. |
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Sitat:
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Når det gjelder saus har jeg bare en ting å si: Johannesbrødkjernemel! Det har reddet min lavkarbohverdag fra mange suppete måltider...
Hvit saus: Fløte. 1 boks fløte og 1 ts johannesbrødkjernemel gir bra saus. Så kan man smaksette med hva man vil. Salt er alltid en vinner, kanskje urtesalt.. dill er godt, eller karri for den saks skyld.. Salt, hvit pepper og muskat.. Perfekt til fisk! :) Eller man kan hive oppi en ts god flytende kjøttbuljong, litt annet krydder og en liten sprut sukkerkulør (sikkert stappa med karber, men bruker minimalt). Lekker fløtesaus til all slags kjøtt :) |
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Sitat:
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Sitat:
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
åkej! høres bra ut, har tenkt at det kanskje ikke er bra å bruke potetmel og maismel, med tanke på karboinnholdet, og at man må bruke mye. og det er ikke alltid man har lyst på ostesaus til maten heller:) takk for tipset!
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Skal prøve meg på hvit saus i dag. "Flesk i duppe" med brokoli Til middag i dag :hungry:
Hurra for dette forumet og alle tips og oppskrifter:) |
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Må bare si at Fjonkens ostesaus, over her, er FANTASTISK!! Beste hvite sausen jeg har smakt.
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Nå er det flere år siden det er skrevet her, men tenkte jeg skal dele min hvite saus. Den smaker akkurat som vanlig hvit høykarbosaus. Fløte og vann, jeg bruker ca 50/50, men kan hende du vil ha mer av fløte, eller vann. Så blander jeg inn noen ts jbkm, og krydrer med salt, pepper og muskat. Det har blitt min kjempedeilige redning hva hvit saus angår :)
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Men jbkm smaker blææææ. Eller konsistensen blir slimete og fææl. Klarer virkelig ikke den altså. Og ja, prøvd å bruke mikroskopiske mengder.. Men nei. Hehe
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Jeg laget den hvite sausen av fløte og kremost, putta oppi, karri, salt og pepper og toppet det hele med persilledryss. Serverte til laks og kokt blpmkål og brokkoli. Kjempe enkel saus og absolutt noe å anbefale både smak og konsistens. Så denne skal brukes til flere anledninger med div. smakstillsettninger:-)
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Sitat:
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Jeg syntes også jbkm er slimete og snål.. Hva gjør jeg galt med det?
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Hvit saus lager jeg slik:
Fløte, ev. litt vann Nøytral smøreost Grønnsaksbuljong Litt salt, pepper og revet muskattnøtt. Skal jeg ha den til fisk, bruker jeg litt fiskebuljong i. |
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Sitat:
|
Sv: Hvordan lage hvit saus?
Er det noen som har prøvd og bruke glutenmel til hvit saus?
Har det en fortykkende effekt?:confused::confused::confused: |
Sv: Hvordan lage hvit saus?
JBKM funker fint synes jeg :) Like bra til brun som hvit saus :)
Fikk tips om at jeg kunne bruke fiberhusk isteden, det skal jeg ALDRI gjøre igjen!!! Det ble rett og slett seig, slimete pudding.... og smaken var overhode ikke grei :( |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:49. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no