Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål om matvarer og oppskrifter (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=128)
-   -   Hvordan lage hvit saus? (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=8884)

Joika 11-05-06 23:28

Hvordan lage hvit saus?
 
Uten mel...... ????? :confused::confused::confused:

mofe 12-05-06 00:11

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Hvis man ønsker å følge et lavkarbo-kosthold, så må man gjøre noen grep på kjøkkenet, og til en viss grad kutte ut diverse ting, som f.eks hvit saus.

Men igjen, så er alt relativt. 1 ss hvit saus er ikke det samme som 1 dl hvit saus. Blodsukker-innvirkningen kommer også an på hvordan resten av måltidet - og dagen din har sett ut.

Ta en titt inne på oppskriftsforumet, og se om det er noe som passer deg der?

Aline 12-05-06 07:53

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
man kan også koke opp fløte eller creme fraische, blir selvfølgelig ikke helt det samme, men den er hvit ;)

Vet at Fedon har en hvit saus variant (trur eg...)

Fjonken 12-05-06 11:16

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Her er i allefall en lavkarbo hvit saus som funker godt til fisk.

Man tager en kartong fløte og koker opp. Hiver i masse hakka kruspersille. Tar så en real kladd meierismør og trøkker den inn i en ballongvisp. Skrur ned varmen på fløten og pisker fettet vilt inn.
Smakes til med salt om nødvendig.

Vips så har du Sandefjordsmør..som er superdigg til kokt og stekt laks..

Fjonken 01-08-06 12:50

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
En annen variant:

En kartong fløte varmes opp. Hiv i en boks Tine kremost/philadelphia ,visp godt. Ha evt i litt rivost dersom sausen blir for tynn.

Kan brukes til det meste.Ypperlig som gratengsaus! Flott til fisk og lavkarbo lasagn.

Photobscura 17-12-06 21:14

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Fjonken (Innlegg 169293)
Her er i allefall en lavkarbo hvit saus som funker godt til fisk.

Man tager en kartong fløte og koker opp. Hiver i masse hakka kruspersille. Tar så en real kladd meierismør og trøkker den inn i en ballongvisp. Skrur ned varmen på fløten og pisker fettet vilt inn.
Smakes til med salt om nødvendig.

Vips så har du Sandefjordsmør..som er superdigg til kokt og stekt laks..

hei, jeg gjorde en variant av denne, bytta ut kruspersille med timian og hvitpepper, og så rørte jeg inn litt gräddost. ble helt perfekt til fisk:)

LilleVille 17-12-06 23:39

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Når det gjelder saus har jeg bare en ting å si: Johannesbrødkjernemel! Det har reddet min lavkarbohverdag fra mange suppete måltider...

Hvit saus: Fløte. 1 boks fløte og 1 ts johannesbrødkjernemel gir bra saus. Så kan man smaksette med hva man vil. Salt er alltid en vinner, kanskje urtesalt.. dill er godt, eller karri for den saks skyld.. Salt, hvit pepper og muskat.. Perfekt til fisk! :)

Eller man kan hive oppi en ts god flytende kjøttbuljong, litt annet krydder og en liten sprut sukkerkulør (sikkert stappa med karber, men bruker minimalt). Lekker fløtesaus til all slags kjøtt :)

Photobscura 17-12-06 23:43

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av LilleVille (Innlegg 222499)
Når det gjelder saus har jeg bare en ting å si: Johannesbrødkjernemel! Det har reddet min lavkarbohverdag fra mange suppete måltider...

hva i alle dager er johannesbrødkjernemel???:confused:

LilleVille 18-12-06 10:24

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av photobscura (Innlegg 222500)
hva i alle dager er johannesbrødkjernemel???:confused:

Det er et "pulver" man kjøper i helsekosten i små glass :) Her står det litt mer om det. Det er laget av johannesbrød frukten, altså mel av kjernene i den frukten. Og det er veldig bra til å gjevne sauser, gryteretter, smoothies, ja alt mulig! Jeg bruker det f.eks når jeg rører jordbær, det blir jo bare saus.. Men med litt johannesbrødkjernemel blir det fint syltetøy. Det kan røres rett inn i kalde ting, skal du ha det i noe varmt er det best å røre det ut i litt kaldt vann først (som med potetmel).Karbo-innholdet er lavt, 0-1 g pr 100 g. Og man trenger veldig lite. Glassene jeg har kjøpt i helsekosten er 75 gram, og de varer lenge, jeg er på mitt andre glass nå, og har brukt det i 5 mnd, til alt mulig av sauser, supper osv. Koster ca 50 kr for et sånt glass, ikke avskrekkende dyrt heller. Verd et forsøk! :)

Photobscura 18-12-06 10:47

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
åkej! høres bra ut, har tenkt at det kanskje ikke er bra å bruke potetmel og maismel, med tanke på karboinnholdet, og at man må bruke mye. og det er ikke alltid man har lyst på ostesaus til maten heller:) takk for tipset!

Distrea 03-06-07 15:19

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Skal prøve meg på hvit saus i dag. "Flesk i duppe" med brokoli Til middag i dag :hungry:

Hurra for dette forumet og alle tips og oppskrifter:)

Iset 03-06-07 20:07

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Må bare si at Fjonkens ostesaus, over her, er FANTASTISK!! Beste hvite sausen jeg har smakt.

Anarko 25-10-11 17:56

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Nå er det flere år siden det er skrevet her, men tenkte jeg skal dele min hvite saus. Den smaker akkurat som vanlig hvit høykarbosaus. Fløte og vann, jeg bruker ca 50/50, men kan hende du vil ha mer av fløte, eller vann. Så blander jeg inn noen ts jbkm, og krydrer med salt, pepper og muskat. Det har blitt min kjempedeilige redning hva hvit saus angår :)

marjusen 25-10-11 18:32

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Men jbkm smaker blææææ. Eller konsistensen blir slimete og fææl. Klarer virkelig ikke den altså. Og ja, prøvd å bruke mikroskopiske mengder.. Men nei. Hehe

Livsglede 25-10-11 19:55

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Jeg laget den hvite sausen av fløte og kremost, putta oppi, karri, salt og pepper og toppet det hele med persilledryss. Serverte til laks og kokt blpmkål og brokkoli. Kjempe enkel saus og absolutt noe å anbefale både smak og konsistens. Så denne skal brukes til flere anledninger med div. smakstillsettninger:-)

Anarko 25-10-11 20:22

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av marjusen (Innlegg 1238493)
Men jbkm smaker blææææ. Eller konsistensen blir slimete og fææl. Klarer virkelig ikke den altså. Og ja, prøvd å bruke mikroskopiske mengder.. Men nei. Hehe

Smaken er som baken :) Men jeg syns ikke den ble slimete da.

lucifine 25-10-11 21:14

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Jeg syntes også jbkm er slimete og snål.. Hva gjør jeg galt med det?

Gerd 25-10-11 21:32

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Hvit saus lager jeg slik:

Fløte, ev. litt vann
Nøytral smøreost
Grønnsaksbuljong
Litt salt, pepper og revet muskattnøtt.

Skal jeg ha den til fisk, bruker jeg litt fiskebuljong i.

Anarko 25-10-11 22:07

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av lucifine (Innlegg 1238636)
Jeg syntes også jbkm er slimete og snål.. Hva gjør jeg galt med det?

Det er mange som synes det. Min mor blant annet. Men hun syntes ikke det når vi brukte den i stroganoffgryte, så tror det er litt betinget til hva du bruker den til. Jeg derimot har ikke noe i mot jbkm sin konsistens. Så det er en smakssak.

krepso 05-01-12 18:02

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
Er det noen som har prøvd og bruke glutenmel til hvit saus?
Har det en fortykkende effekt?:confused::confused::confused:

FrkMarge 05-01-12 19:18

Sv: Hvordan lage hvit saus?
 
JBKM funker fint synes jeg :) Like bra til brun som hvit saus :)
Fikk tips om at jeg kunne bruke fiberhusk isteden, det skal jeg ALDRI gjøre igjen!!! Det ble rett og slett seig, slimete pudding.... og smaken var overhode ikke grei :(


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:49.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no