Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Generell ernæringsdebatt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Nitritt (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9129)

mofe 02-06-06 17:38

Nitritt
 
Kom over denne artikkelen om nitritt.

http://www.side2.no/helse/article652066.ece

Sitat:

Fakta om nitritt:

Nitritt er giftig i store mengder

Det anvendes i små doser som konserveringsmiddel og beskytter mot bakterien botulisme.

Problemet med bruk av nitritt er ikke stoffene selv, men at det kan reagere med aminer i næringsmidlene og omdannes til kreftfremkallende nitrosaminer.

Mengden nitrosaminer som dannes øker med mengde nitritt som er tilsatt under produksjonen

EUs vitenskapelige komité har tidligere uttalt at for å unngå å utsette forbruker for nitrosaminer, bør nitrittilsetning i mat reduseres til det minimum som er nødvendig for å oppnå mikrobiologisk trygghet.
Sitat:

Stoffet nitritt omdannes til kreftfremkallende nitrosaminer i magen og finnes i pølser, bacon, skinke, leverpostei og kaldrøkte produkter, melder Expressen. Også i Norge brukes nitritt i disse kjøttvarene.
Sitat:

I Finland er grenseverdiene for nitritt senket på grunn av at barn spiser mye av matvarene som inneholder stoffet.

- Vi vet ikke om dette også gjelder for Norge, men Mattilsynet ser helst at verdiene av inngående nitritt i maten blir senket, sier rådgiver i Mattilsynet, Ingvild tønneberg til Side2. Etter at Norge måtte følge det nye EU-reglementet har verdiene ikke vært så restriktive som tidligere.

Summer 02-06-06 17:59

Sv: Nitritt
 
Her er også en diskusjon om typer produkter som har nitritt (E250).


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 14:17.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no