Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Generell ernæringsdebatt (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Nam nam Fjonkebrød (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9227)

Iset 09-06-06 10:43

Nam nam Fjonkebrød
 
Det var veldig godt, bakte det i går. Kneipaktig syns jeg ikke det var hehe, men det lignet VELDIG på Ingers Rugbrød av utseendet. Konsistensen var god, men fremdeles litt "kakete", men ikke så mye som de andre brødene jeg har bakt (med unntak av Prinsessebrødet).

Deilig å kunne ta seg en BRØDSKIVE med masse fett pålegg. :D

Fjonken 09-06-06 11:27

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
:D , men kakete... !!!?:eek: Har du fulgt oppskriften skikkelig du.. ? Deigen skal henge sammen og kunne kladdes i store kladder som må strykes ut for å gi jevn overflate.. Blir røra for løs har du i mer av de ulike frøa.. Ikke mer protismel..

Jeg ser at dersom eggene er store så må det mer frø i for å få den rette deigkonsistensen..

Iset 09-06-06 11:37

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
Åh da har jeg kanskje gjort noe feil. Jeg fulgte oppskriften skikkelig og fikk en deig som minnet veldig om Ingers Rugbrød, måtte spa den ned i formen. Men skal den være ENDA tykkere , nesten sånn at den kan eltes? Jeg turde ikke gjøre den tykkere i tilfelle det kom til å bli for tørt.

Fjonken 09-06-06 13:21

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
Du skal kunne forme den for å si det sånn.. Vanskelig å beskrive konistens med trykte ord.. Men mine brød har aldri blitt kakete. Deigen skal definitivt ikke være flytende i alle fall.. Beste beskrivelse er vel at en kladd av deigen skal holde fasongen uten å flyte utover av seg selv.. Men ikke så fast at den blir som trolldeig.

Iset 09-06-06 13:39

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
Okei da skal jeg lage den litt fastere neste gang, for det blir nok spist opp ganske kjapt. :D

Fjonken 09-06-06 13:40

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
:d ;)

Iset 09-06-06 13:42

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
Nå skal jeg snart lage opp 3-4 ketolyse-pizzabunner. Tyyynne og sprø. Skal ha et lager i frysen. Mmm blir pizza i kveld. :sikle:

Fjonken 09-06-06 13:43

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
Har du prøvd pizzabunn med soyaproteinmel og litt gjær? Ble nesten som normal pizzabunn..

Iset 09-06-06 13:48

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
Åh nei det var ikke gjær i denne, ketolyse sin altså. Men det er soyaprotein i den. Her er oppskriften:

http://forum.lavkarbo.no/showthread....ight=pizzabunn

Har brukt bakepulver, men blir det bedre med gjær altså? :sikle:
Hmm egentlig bør jeg unngå mest mulig gjær pga candida, men jeg elsker jo pizzabunnen med bakepulver også. Er den TYNN nok smaker den nesten som vanlig pizzabunn. Deilig. Bare 4 gram karbo i hele greia, men det er jo med ketolysemixen som inneholder noen karber. Jeg bruker Multipower soyaprotein, som inneholder 0,1 karb.

Fjonken 09-06-06 13:51

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
Det jeg har gjort er å bruke en standard pizzabunn oppskrift og bare bytte ut melet med soyaproteinpulver..Men bruker litt mindre gjær enn det står i oppskrifene da og har alltid i no hakka hvitløk, sorte oliven eller basillikum for å få kamuflert soyaproteinpulverlukta...

Iset 09-06-06 13:53

Sv: Nam nam Fjonkebrød
 
Oj det må jeg jo prøve!! Takk for tipset!
Jeg pleier å hive litt revet ost og knust hvitløk i ketolysedeigen, da smaker det enda bedre.


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:29.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no