![]() |
Johannesbrødkjernemel
Mulig denne infoen allerede ligger her inne, men jeg fikk faktisk ikke opp noen tråder når jeg søkte på johannesbrødkjernemel - selv om jeg VET det er snakket om utallige ganger...
Anyways - noen som vet næringsinnholdet i johannesbrødkjernemel ? Jeg er jo stuck i tysklandshelvetet i over tre uker til, og savner min hjemmelagde bringebæreddik - dressing - men så! På nærbutikken her kjøpte jeg hvitvinseddik, bringebær, flytende natreen og, ja nettopp, johannesbrødkjernemel - det ble DØDSbra! På glasset med johannesbrødkjernemel sto næringinnholdet oppført som 13 kcal / 1 g prot, 1 g karb, 0,5 g fett pr 100 (!) g. Man trenger ca 2 gram pr 0,2 liter saus / 0,4 liter suppe - så det sier seg selv at dette er gunstige greier. Det tyknet helt perfekt, lagde tjukk dressingsaus av vann-tynn vineddikpå ca 3 min, bare ved å tilsette og riste flasken godt. Mitt spm er altså - er næringsinnholdet på det johannesbrødkjernemelet vi får hjemme i norge det samme? En kan jo aldri gå ut fra noe som helst, føler jeg, og... Noen som vet? Er det ikke det samme skal jeg kjøpe med meg noen glass herfra hjem, men vil jo gjerne slippe drasse på dem.. |
Sv: johannesbrødkjernemel
Det glasset jeg har i skapet er fra Rapunzel, altså tysk. Det står ikke KPF fordeling på det desverre. Det anbefales i Fedon sine bøker. (48 kr for 75 g)
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Sendte forespørsel til dem som lager Johanneskjernebrødet man får kjøpt på Kinsarvik i Bergen (Raspunzel) og fikk følgende svar:
nutritional features: (per 100g): Energy value: 140KJ 33kcal Fat: 1,5g Fibres: 75g Protein: 6g Carbohydrates: 0g Da trenger jeg ikke kjøpe med meg herfra, for 100 g er jo sykt mye om man bruker to-fire gram om gangen til sauser og supper osv. Herlig! |
Sv: johannesbrødkjernemel
hvor får man kjøpt dette da? Alle helsekost?
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Jeg vil tro det - de fleste, iallefall.
Dette er et ganialt produkt - prøv det i alt som er i ren væske-konsistens, og end opp med saus eller sirup-konsistens for ca null ekstra i næringsinnhold. Jeg liker å koke opp jordbær - gjerne frosne - og tilsette litt flytende natreen + et par teskjeer johannesbrødkjernemel - når det kjøler igjen sår du nyyydelig, veldig tjukk jordbærsaus. Snadder! |
Sv: johannesbrødkjernemel
Hææ? Jeg har hatt en slik liten krukke i skapet i evigheter, aldri turd å bruke den fordi jeg ikke har visst karboinnholdet. Nå skal iallefall DEN til pers!!!!
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Flott å kunne hjelpe til :D
Iset, du kan bruke denne til ALT MULIG av væske som trenger plumpes oss _ jeg bruker det MYE hjemme til å lage sauser og dressinger og toppinger og alskens - jeg liker mat med litt konsistens, og da er denne genial - og så å si rensket for kalorier + 75 % fiber og null kalorier ellers. En ting jeg ELSKER er å ta en teskje i smoothies - da blir det som tjukk, tjukk, DEILIG milkshake. Tar en EVIGHET å drikke - da kan man kose seg med den LEEEENGE i stedet for at den forsvinner på en-to-tre... Prøv med litt soyamelk uten karb, litt rent kakaopulver + søtstoff, masse isbiter og litt etter litt johannesbrødkjernemel til det blir så tjukt at det må krefter til å få det opp gjennom sugerøret. mmmm... som de første slurkene av en mcdonaldsshake før den har begynt å smelte...Jeg bruker proteinpulver med sjokoladesmak her. Burde egentlig sende en PM til fjonken om dette - hun har jo etterlyst et bindemiddel... LESER DU DETTE, FJONKEN? |
Sv: johannesbrødkjernemel
Sitat:
Nå skal jeg brenne no gummi bort til helsekosten altså.. Er det smakløst AnnaV..? Liker ikke sauser med bismak nemlig! |
Sv: johannesbrødkjernemel
Sitat:
Har du flere geniale tips på lager eller? |
Sv: johannesbrødkjernemel
Er det noen med flere gode tips til bruk av johannesbrødkjernemel? (pustpæs, for et navn!)
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Sitat:
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Men vær forsiktig med mengden... jeg synes det blir litt "seig" konsistens på sauser med for mye J... mel (gidder ikke skrive hele ordet :p )
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Hva er riktig blandingsforhold da..? Og kan vi ikke bare kalle dette for Johannesmel da? Mye lettere og alle forstår sikkert hva det ordet sikter til..
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Ang blandeforholdet, så står det på den boksen jeg har her nede at man skal bruke en teskje (2 gram) til 2 dl saus og 2 g til 4 dl suppe. Ellers får du nesten bare prøve deg fram, tror jeg...Merk at det blir tykkere konsistens når væsken blir avkjølt.
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Takk for spenstig svar.. Du er en knupp!!:D
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Har du prøvd å lage noe med det ennå, Fjonken? Er så spent på hva du synest....:o
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Nå har jeg kjøpt Razpunsels johannes-bla-bla-bla!
Og henta mct-olja mi! Kanskje et klokt hode kan si hvor mye jeg bør ta daglig? Må brukes innen en måned... |
Sv: johannesbrødkjernemel
Sitat:
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Sitat:
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Sitat:
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Hææ? jeg har alltid trodd at johannesbrødkjernemel smakte som kakao jeg, det står i en bok jeg har. Men det er altså et tykningsmiddel?
|
Sv: johannesbrødkjernemel
Sitat:
http://www.drlindbergs.no/page/index...212&parentid=2 |
Sv: johannesbrødkjernemel
Hvis jeg ikke husker feil fra mine dager bak disk på Sunkost, så kalles malt johannesbrød også for carob-pulver, og dette er søtt og smaker kakao-aktig....
|
Sv: Johannesbrødkjernemel
Dette har jeg kjøpt i dag, så nå er jeg spent på om det funker bra som tykningsmiddel!
|
Sv: Johannesbrødkjernemel
Hei Annav! Jeg stikker snart nesen til Berlin, og da lurer jeg på om johannesbrødkjernemel (liker navnet jeg, poetisk:snill:) er å få kjøpt i de fleste nærbutikker? Og hva vil det i så fall hete?
Kan jo hende det er noen penger å spare!? (Nå er ikke en femtilapp mye penger i så måte, men så er en student nærmest betinget å spare inn økonomisk der spares kan:D) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:35. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no