Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Middag (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Fårikål (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=944)

Iset 06-05-04 11:35

Fårikål
 
Til høsten er det fårikåltid igjen, og dette er vel ypperlig Atkins-mat. :)

1 kg lammekjøtt med ben i serveringsstykker
1 1/2 kg hodekål
2 ts salt
ca. 4 ts hel pepper
ca. 3 dl kokende vann

1. Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte.

2. Strø salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan også legges i en gaspose eller i en pepperholder.

3. Hell på kokende vann. La det koke opp- og la får-i-kålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt. Ca. 1-2 timer.

Trolljenta 10-10-07 14:19

Sv: Fårikål
 
skal ha fårikål i dag eller i morgen..
http://www.youtube.com/watch?v=pw6B76PqdRU

Multi 16-10-07 23:49

Sv: Fårikål
 
Ehhh - lurer på noe jeg.
Blir det godt uten mel da?
Hva brukes til tykner i sausen hvis en skal unngå mel?

Trolljenta 16-10-07 23:54

Sv: Fårikål
 
Ja, det ble godt, selv om det ikke var noen saus

Gabben 13-09-09 13:53

Sv: Fårikål
 
Trenger ikke å slå over kokende vann. Grunnen til at en bruker kokende vanner jo hvis en har hvetemel imellom lagene. Da gjør en det for å slippe at hvetemelet klumper seg. Sålenge det ikke er hvetemel i oppskriften, trenger en ikke å slå over kokende vann. Da kan en bruke vanlig kran temperatur.

Lager fårikål idag. Tror det blir kjempegodt.

Photobscura 13-09-09 14:27

Sv: Fårikål
 
Hva er egentlig vanlig tiilbehør til fårikål?

Jeg har lyst skikkelig lyst til å lage fårikal, men man må vel ha en skikkelig stor kaserolle til det? Uansett, her på Løkka er det fårkålkjøtt til hundre kr kiloen på den lokale halal-butikken! Hurra!

mofe 13-09-09 14:32

Sv: Fårikål
 
Photo, poteter - men er like godt uten :ja:

Photobscura 13-09-09 14:44

Sv: Fårikål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av mofe (Innlegg 769255)
Photo, poteter - men er like godt uten :ja:

Kan jo alltids lage kålrabistappe, det er jo så godt til pinnekjøtt, hvilket også er får :)

Rottis 13-09-09 15:56

Sv: Fårikål
 
Her i huset spiser vi uten noen ting til alle mann. Men kålrabistappe er sikkert godt som tilbehør!

Abbe 13-09-09 16:14

Sv: Fårikål
 
Står ei lita gryte med fårikål og putrer på komfyren her nå, trenger ikke lage mye Photo, lager akkurat passe mengder ;)

Photobscura 13-09-09 16:16

Sv: Fårikål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Abbe (Innlegg 769282)
Står ei lita gryte med fårikål og putrer på komfyren her nå, trenger ikke lage mye Photo, lager akkurat passe mengder ;)

Ok! Den største gryta jeg tar er vel en tre fire liter eller noe, men da må man lage flere porsjoner, kanskje? Jeg har nemlig blitt stort fan av å lage masse mat, sånn at jeg har en stund. Er litt lei av å lage mat om dagen :p

Abbe 13-09-09 18:17

Sv: Fårikål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 769285)
Ok! Den største gryta jeg tar er vel en tre fire liter eller noe, men da må man lage flere porsjoner, kanskje? Jeg har nemlig blitt stort fan av å lage masse mat, sånn at jeg har en stund. Er litt lei av å lage mat om dagen :p

Jeg laga til en dag nå, og gryta jeg brukte er 1,5 liter... Den var stappfull til å begynne med, men kål krymper drastisk så det ble ikke så mye til slutt... Brukte rundt 3/4 av den minste hodekålen jeg kunne finne og så et lag med kjøtt i midten. Namnam! :cool:

Abbe 13-09-09 18:18

Sv: Fårikål
 
PS. om du passer litt på peppermengdene (så det ikke blir krutt) så er fårikål godt oppvarmet dagen etter også:cool:, tredje dagen bør du passe litt på - har vært med på at kål gjærer :eek:

Photobscura 13-09-09 18:49

Sv: Fårikål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Abbe (Innlegg 769342)
PS. om du passer litt på peppermengdene (så det ikke blir krutt) så er fårikål godt oppvarmet dagen etter også:cool:, tredje dagen bør du passe litt på - har vært med på at kål gjærer :eek:

Takk for tipset!
Da skal jeg jammen gå og kjøpe fårekjøtt og kål i mårra! :D

Carisma 13-09-09 22:50

Sv: Fårikål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Photobscura (Innlegg 769251)
Hva er egentlig vanlig tiilbehør til fårikål?

Kålen er vel i grunnen tilbehøret? Til fåren liksom? :D

Iset 13-09-09 22:54

Sv: Fårikål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Abbe (Innlegg 769342)
PS. om du passer litt på peppermengdene (så det ikke blir krutt) så er fårikål godt oppvarmet dagen etter også:cool:, tredje dagen bør du passe litt på - har vært med på at kål gjærer :eek:


Fårikål er ENDA bedre dagen etter, synes jeg. Sånn som feks. ostelasagnen her inne. Noen ting er bedre dagen etter. :D

Nannah 13-09-09 22:59

Sv: Fårikål
 
Kålen er tilbehør jo...den blir jo bare nydelig...
men en aldri så liten øll/dram til er jo ikke bortkastet heller :D

Photobscura 13-09-09 23:25

Sv: Fårikål
 
Ah, gleder meg :D

Cornelia 14-09-09 10:27

Sv: Fårikål
 
Åh jeg har også lyst til å lage fårikål!
Har aldri laget det selv men pleier å få det hos foreldrene mine.
Vi pleier å ha kålrabbistappe til, noen som har en oppskrift på det forresten?

Gleder meg!!

sylwester 14-09-09 13:39

Sv: Fårikål
 
Det jeg liker med Fårikål (og andre klassiske norske retter) er at det er komfyren som er kokken og ikke jeg. Her i Frankrike kjøpte jeg et oppskjært lammelår og et kålhode. Fulgte matprat sin oppskrift bortsett fra at jeg ikke passer så forferdelig mye på tiden siden jeg alltid lager den dagen i forveien. Tror den var på komfyren i 3 timer og 1 time dagen etter for å få den skikkelig varm.. Disse 4 timene satt jeg ute i hagen og sola meg (det er over 30 grader her :-)

Photobscura 14-09-09 15:58

Sv: Fårikål
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Cornelia (Innlegg 769695)
Åh jeg har også lyst til å lage fårikål!
Har aldri laget det selv men pleier å få det hos foreldrene mine.
Vi pleier å ha kålrabbistappe til, noen som har en oppskrift på det forresten?

Gleder meg!!

Ettersom det vanligvis er poteter og gulerøtter i det, så har jeg bare laga min egen variant, hvor jeg mørkoker kålrabi og litt blomkål, og så freser jeg det til en masse og har smør, salt og pepper i. Nam nam!

Seba-stina 17-09-09 22:07

Sv: Fårikål
 
Da må jeg bare spørre. Er visst litt på viddene nå... :o
Jeg trodde at kålrabistappe var omtrent like mye fy som potetstappe :confused: Kålrabi vokser jo under jorda?
Vanlig hodekål er vel greit, men ikke sånn masse egentlig?
(Jeg spiser generell lavkarbo da, er ikke sånn at max så og så mange karber, men holder meg unna typiske karboting som potet, mais, gulrot, mye frukt, brød, o.l.)

Spiste fårikål på søndag, jeg, spiste en halv potet til da (var hos svigers), men masse kjøtt. Fårikål er nammis!!

Photobscura 18-09-09 10:06

Sv: Fårikål
 
Nå teller ikke jeg karber, og ja, kålrot har muligens litt for mye karber for en som går på Ketolyse, men likevel, det er ikke mer enn 6,4 gr kh pr 100 gr.
Om man ser på den glykemiske indeksen, så er den høy, men den glykemiske belastninga er ganske lav, så jeg spiser det med god samvittighet ;)

Risten 18-09-09 10:28

Sv: Fårikål
 
Broccoli er godt til fårikål (og alt annet da)

Har aldri brukt mel mellom lagan og det blir supergodt. Husk kjøtt nederst i kasserollen for kål kan brenne seg fast og lage fæl smak.

Sungrazer 17-10-09 17:26

Sv: Fårikål
 
Mmmmh - nå lukter det godt med fårikål her i huset også. Kjøpte bare litt lammebog hos slakteren og bad om jeg kunne få det feteste stykket hun fant... :D


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 11:22.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no