![]() |
Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Jeg har kalkunkjøtt som har stått ferdigstekt i en boks i kjøleskapet i en uke. Jeg luktet på det, og synes det luktet helt greit, så jeg brukte det i maten. Nå er jeg dårlig i magen, men det trenger ikke ha noe med kjøttet å gjøre siden magen min er på bærtur (irritert tarm med vekslende løs og hard mage). Men jeg synes liksom det var litt rart at det kom i forbindelse med måltidet. Kjøttet ble godt kokt/stekt før jeg spiste det også. (Kokte det med ris og grønsaker, og stekte dette på panne etterpå)
Det jeg spør om er vel om dere ikke er enige i at dersom det lukter helt greit, så er det helt greit også? |
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Siden det var gjennomstekt og luktet godt, kan jeg ikke skjønne at det kan være kjøttet som er problemet Lise....
Håper ikke du blir verre :klem: |
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Sitat:
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Husk at det ikke alltid er mulig å smake om det er bakterier i maten da...
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Sitat:
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Alt jeg veit er at jeg fortiden ikke skal sipse restemat fordi den kan inneholde muggsopp. Om man kan bli syk av muggsopp veit jeg ikke. Men har hørt at kylling og sånt ikke kan oppbevares i kjøleskap over lang tid. :( Håper du blir bra snart da! ;)
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Sitat:
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Sitat:
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Spørsmålet ditt var om man kjenner at maten inneholder bakterier, og svaret mitt er nei, ikke alltid. Hvorvidt kjøttet ditt var trygt å spise aner jeg ikke, dessverre...:klem:
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
En uke i kjøleskap høres lenge ut selv om det var stekt....
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Sitat:
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Å...
Sitat:
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Sitat:
|
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Restemat bør unngås i så stor grad som mulig. Særlig hvis det er mer enn én dag gammelt. Når man steker mat dreper man bakteriene... men det er visse unntak. Listeria er en sykdomsfremkallende bakterie som liker seg godt ved stekevarme. Mat som varmes opp flere ganger, eller står og putrer på svak varme over lengre tid er ikke dumt å unngå.
Listeria er forresten den bakterien som gjør at all mat blir dårlig til slutt, selv om den ligger i kjøleskap. Kjøleskapet bremser imidlertid bakterieveksten ganske så bra. Men seks dager for mat som allerede er stekt er ikke bra. |
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Krydder kan til en viss grad dekke over dårlig smak.
Kjøttpålegg blir jo ofte liggende en uke før det blir oppspist. men de er jo tilsatt salt da |
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Jeg tenker alltid på julepåleget, som jo ofte oppbevares i inntil halvannen uke før det er oppspist. . . Så jeg har en grense på ferdigstekt kjøtt på inntil en uke. Er det eldre, kaster jeg det, er det ikke så gammelt, og det blir gjennomkokt en gang til og ikke lukter dårlig, bruker jeg det.
Unntak hvis jeg har medium-stekte biff-rester - da setter jeg grensen lavere. Men jeg tenker at man har nok gjort dette og verre ting enn dette før i tiden - uten at folk ble syke den gangen. Men kanskje tålte de mer, og kanskje er det andre bakterier nå for tiden, så dermed min 6-7-dagers-regel. Men hvis det ikke lukter friskt og godt, da går det i bosset. |
Sv: Man kjenner om kjøttet har bakterier ikke sant?
Pålegg er behandlet helt korrekt med tanke på avkjøling og pakking, og er i tillegg tilsatt en eller annen form for konserveringsmiddel. Det er også merket med en holdbarhetsdato jeg forholder meg til. For meg er det derfor en helt annen sak enn middagsrester.
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 17:45. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no