![]() |
Majones
2 eggeplommer
2-3 ts hvitvinseddik 2 1/2 dl olivenolje hvit pepper etter smak evt. 2-3 ts dijonsennep Når du lager majones er det en stor fordel å bruke kjøkkenmaskin. Har du ikke en slik må du ha i ørlite olje om gangen og mikse kraftig. Kjør eggeplommer, eddik og pepper i en kjøkkenmaskin i 15 sekunder. I stedet for eddik kan du bruke sitronsaft. Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskinen går, til all oljen er brukt og majonesen er tykk og kremaktig. Blir oljen for tykk kan du spe med litt sitronsaft. Smak gjerne majonesen til med litt krydder. |
Et tips når man lager majones er å ikke bruke kaldpresset olivenolje... Jeg prøvde det....Den har en ganske skarp smak, og helt ærlig: Det smakte skikkelig dritt! :D
Visstnok skal rapsolje være bedre, men jeg har ikke fått testet det enda. Noen andre som vet om kaldpressede oljer som ikke smaker så mye? |
Sitat:
|
Jeg bruker Avokado olje og synes det er fint.
Ellers så var vi på Linbergkost-kurs Sunn Matglede med kokken Per ...etternavnet borte et øyeblikk fra min tåkete hjerne... Han anbefalte uansett å tilsette basis majonesen et eller annet. Enten krydderurter (baslikum, timian, bladpersille, estragon osv...)og /eller finhakket hvitløk, chilisaus, og til og med 1 beger med kesam.... Skal legge inn oppskrift i Majonestråd.....:D |
Jeg jobbet på et restaurantkjøkken tidligere og kokken der lagde majones til en salat hver kveld!
Han brukte 2 egg, 1-2 fedd hvitløk, 1 ts dijonsennep og litt rosepepper. Olivenolje til konsistensen ble riktig (ikke extra virgin, blir litt mye smak), smakte til med sitron til slutt! Dette ble en god majones med masse smak! Det går fint med hele egg, kjøkkenmaskin/blender er en stor fordel... |
Anbefaler også kaldpresset avocadoolje !
|
Sitat:
|
Sitat:
Avokadoolje så jeg på Meny Champion, men den kosta 79,90 for 25 ml!!!!! :eek: :eek: :eek: |
Sitat:
Jeg tenkte mest på smaken nå! Synes at det blir en litt rar smak av bare extra virgin. Jeg har som regel litt extra virgin, men mest vanlig. Sitat:
|
Trodde jeg hadde en innmari god ide her, - isteden for den dyre avocadoolja - og så koster extra virgin oljen min det samme !! For 250 ml. 25 ml må være trykkfeil - Det finnes ikke så små flasker med olje !! Men den er god på smak og passer godt i majones den også.
L'uliveto de Daunia -Olio Extra Vergine di Oliva - Gusto delicato (anbefalt av MHM og best i test i et eller annet ukeblad) Hvis man først skal lage majones selv mener jeg man bør spandere på en skikkelig god olje. Og den MÅ iallefall være kaldpresset, ellers kan man like godt kjøpe ferdig majones ! :p |
Jeg betaler 54,50 for 250 ml Avokadoolje i en "innvandrerbutikk". De har så mye flotte deilige oljer og andre varer der....
Foresten det eneste stedet jeg har funnet avokadoolje også....:) |
Sitat:
Selv har jeg laget majones med avokadoolje. Den blir god og litt spesiell med sin grønne farge. Oljen har jeg kjøpt på Ultra! |
Sitat:
|
Sitat:
250 meter? ;);) (Dere får beklage meg litt idag, jeg er i et snodig humør.. ;) ) |
Sitat:
Takk...rettet nå:) |
Sitat:
Spørsmål: Hvis man da har valget mellom kjøpemajones og majones laget med "vanlig" olivenolje, begge inneholder transfett, vil det ikke da være bedre med den du lager selv, fordi den vil være uten tilsetningsstoffer og annet ymse, som ikke kroppen har godt av? Det var vel det jeg prøvde å si! Tenkte litt på andre tilsetningsstoffer i kjøpemajonesen, det er vel andre ting enn transfett som ikke er så bra! Jeg vet i hvert fall at min kropp har det bedre, desto mindre helfabrikata jeg får i meg! Så jeg prøver å lage mest mulig fra bunnen av. Men jeg skal absoltt prøve med andre kaldpressede oljer, altså, nå som jeg har lært at det er bedre :D |
Sitat:
|
Hvordan blir holdbarheten på den hjemmelagde majonesen!? Må man lage flere ganger i uka eller holder det med en gang i mellom???
|
Olje til majones
Tips fra Anne Karin
Jeg har laget majones/ remulade i åresvis og jeg har kommet fram til at kaldpresset tistelojle er helt suverent. Oljen har en mild og god smak, den fås på helsekosten. Holdbarheten på ferdig vare er flere uker. For ordens skyld kan jeg nevne at jeg bruker helt ferske eggeplommer fra egne frittgående høner og gjess. |
Sitat:
|
Takk for det. Høner og gjess er utrolig koselige dyr.
Når jeg har litt bedre tid kan jeg godt dele min herlige selvkomponerte remulade oppskrift med dere som vil prøve. |
Sitat:
|
Sitat:
Forøvrig kan du introdusere deg her; http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=4 Så kan alle si velkommen til deg :) |
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 01:34. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no