![]() |
Ang. cottage cheese
Nå er ikke jeg på induksjon akkurat, men det er noe som alltid slår meg når jeg leser at man ikke bør spise cc på induksjon fordi det inneholder for mye karber.
Jeg har bodd i USA i 5 år (ikke nå, men 1996-2001) og husker cottage cheesen der, iallefall den magre varianten, der har de flere med forskjellig fett-og kaloriinnhold, inneholdt ca 5 karb pr 100 g. Den norske inneholder 1,5 g, så selv om en spise en hel boks a 300 gram, så blir det jo ikke mer enn 4,5 gram karbohdrat tilsammen. Kan dette være resultat av at Atkins jo tar utgangspunkt i amerikanske matvarer? At den norske cottage cheesen ikke er så ille på induksjon som den amerikanske? Jeg bare lurer på hva dere andre mener om dette. Nille, du er jo en del i USA, har du noe formening om den norske kontra den amerikanske varianten av cc? |
Sv: Ang. cottage cheese
Sitat:
Som sammenligning; Man drikker normalt ikke 2 dl fløte omgangen. Derfor er det lettere å begrense den til noen spiseskjeer, eller under 0,5 dl ! Et par SS CC blir litt lite liksom ! :D Det har altså ikke noe med antall karber å gjøre, men med ostens virkning på kroppe i induksjonsfasen ! |
Sv: Ang. cottage cheese
Jeg vill ikke uttale meg om karbene, men en boks cc inneholder i underkant av 40g proteiner, og det er litt i overkant for et helt måltid (med mindre du trener aktivt og spiser denne like før eller etter treningen). For mye proteiner blir nemlig også lagret som fett.
|
Sv: Ang. cottage cheese
Sitat:
|
Sv: Ang. cottage cheese
OKOK..jeg trekker tilbake litt av påståeligheten min. Det var ikke meningen å skremme AnnaV med 10g for mye protein, men som du sier, kroppen kan ikke nyttiggjøre seg mer protein per time, og da er det jo like greitt å ikke spise mer enn det kroppen faktisk kan omsette.
|
Sv: Ang. cottage cheese
Sitat:
I ketolyseboken står det også at kroppen bruker mer energi på å fordøye proteinet fordi det er komplisert å fordøye samtidig som man mister protein med avføringen pga kroppen ikke rekker å fordøye det. Det står også i ketolyseboken at protein omdannes ikke til fett... |
Sv: Ang. cottage cheese
Nå ble jeg forvirra her. Jeg har alltid trodd at overskuddet av proteiner blir lagret som fett, men at de proteinene som faktisk blir forbrent krever mer energi i forbrenningsprosessen enn karber og fett.
|
Sv: Ang. cottage cheese
Vitenskapen strides kanskje litt om dette, og jeg siterer bare det jeg har lest i Rob Faigin's bok, som igjen har en rekke vitenskaplige henvisninger. Her sies det at også inntak av for mye protein fører til økt insulinproduksjon, på samme måte som inntak av for mye karbohydrater, men i langt mindre grad, i foholdet 1:3, dvs. at karbohydrater øker insulinnivået 3 ganger så my som proteiner gjør. Men, inntak av protein øker også utskillelsen av glukagon, dvs. motvekten til insulin. Insulin fremmer fettlagringen, mens glukagon fremmer fettforbrenningen. Protein gjør altså litt av begge deler, men først og fremst det siste. Og det er riktig at det koster kroppen mye energi å forbruke protein. Samtidig er det jo slik at kroppen ikke kan nyttiggjøre seg mer enn 30-50g protein per time, så hvorfor spise mer enn det uansett...hvorfor proppe kroppen med mer enn den kan bruke...?? Jeg bare spør.
|
Sv: Ang. cottage cheese
Sitat:
Men nå har ikke jeg lest så mye om akkurat dette bortsett fra det jeg leste i ketolyseboka og det jeg hørte i mine yngre dager når jeg trente. Gjerne korriger meg hvis det er flere som har lest om proteinene i ketolyseboka og tolket det på en annen måte. Jeg velger nå å tro at proteinene er en medvirkende årsak til mitt vekttap... |
Sv: Ang. cottage cheese
Hvorfor diskutere dette? Vi som spiser lavkarbo får ikke i oss for mye proteiner. Vi blir jo mette! Det er vel ett problem hvis du spiser for mye fettfattig kjøtt som f.eks. kyllingfilet o.l. Dette er kanskje heller noe å diskutere for de som spiser proteinpulver i tillegg til det vanlige de spiser?
|
Sv: Ang. cottage cheese
Sitat:
|
Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:13. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no