Lavkarbo.no :: Karbojunkie

Lavkarbo.no :: Karbojunkie (http://forum.lavkarbo.no/index.php)
-   Spørsmål og svar (http://forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=129)
-   -   Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9806)

eno 31-07-06 22:52

Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Nedenfor er min handleliste. Er det noe der en nybegynner ikke bør spise? Hva f.eks med tomat? Ser noen steder at man sammenligner Ketolysekuren med Atkins induksjon. Er det noen ting man bør styre unna nå? Evnt hvor lenge? F.eks nøtter, avocado, majones...

Har også et par andre spørsmål. Forsøkte å søke opp her på lavkarbo, men noen som vet hvor mange karber det er i lodderogn? Hva med rekerogn? Sildakongen?

Er det noen som vet om hva dextrose er? Det er i serranoskinke.

Gud, jeg ELSKER dette forumet, har lest og lest og lest. Jeg er imponert over den kunnskapen mange av dere sitter på!:D

Kjøtt og egg
grønnsaker
tørrvare
Parmaskinke
Salat-rapid
Seltin
Kylling
Tomat
Rapsolje
Kyllingvinger
Agurk
Kruskakli
Lam
Blomkål
Bakepulver
Oksekjøtt, mørbrad – indrefilet
Sellerirot
Hasselnøtter
Kjøttdeig
Sjalottløk
Tomatpure
Roastbeef
Paprika
Aspik
Bacon
Sitron
Gelatin
Skinke på boks
Squash
Linfrø
Sommerskinke
Aubergine
Valnøtter
Spekemat
Avocado
tomatpure
Reinskav
Oliven

Egg
Champignon


Kantarell


Asparges


sikorisalat


ruccola


hvitløk

Meieriprodukter
sjømat
Krydder
Oster: cottage cheese, feta, jarlsberg, brie, ridder, port salut, gorgonzola, norvegia
Reker
Timian
Sæterrømme
Røket ørret
Muskatnøtt
Meierismør
Sildakongen
Basilikum
Matfløte

Rosmarin
Kesam mager

dill


Svært takknemlig hilsen fra

eno 31-07-06 22:54

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
uffameg, det ble rotete. Satt inn en tabell, men det gikk IKKE bra :o . Sorry!!!

jankph 31-07-06 23:50

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Det jeg ihvertfall ville holdt meg unna er Sildakongen. Med mindre det står noe annet på glassene vil jeg anta at det er rimelig masse karber i den laken eller marinaden den silda ligger i. Vanlig sild har jo ingen/svært få karber, men akkurat denne varianten tror jeg nok du bør ligge unna på lavkarbo.

Fridolina 01-08-06 01:14

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Jag vet ikke hvor mye det er i lodderogn,men når jag va helt ny så leste jag noe sted her på forumet att lodderogn er det beste alternativet istedet før kaviar..trur det er 3.5 per 100 gr..
jag spiser rød lodderogn på mine kokte egg jag..

tomat er ju som andra grønnsaker bra å spise . 2.5 karbs og det er ca 4 -5st cherrytomater..

Majs ska du hålla dig borta ifrån (innehåller en del sukker) og løk må du va litt førsiktig med mengden...5.7 karbs per 100 gr løk.

nøtter innehåller ju ganske mye karbs,men som torkil skriver i boken så innehåller det mye bra fett.. så det er ok att ta noen når du er sugen på det.. men ikke mye då..enligt ketolyseboken..

Dextrose er druvsukker.. det står info om dette noen tråder nedanfør denne..


Les gjerne journalen til andre som går på KETOLYSE-kuren,så får du litt info av vad vi spiser:)

Lykke til!!

themonk 01-08-06 10:27

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Tomatpuré er ganske fullt med carbs. Du trenger kanskje ikke kjøpe to glass, i alle fall. :p

Fjonken 01-08-06 10:51

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Vokt deg for boksskinka. Les nøye på boksen før du kjøper den. Ofte tilsatt sukker.
Og hvorfor mager kesam? Du skal ha det feteste som er å få tak i. Gjelder for fløten også, så stryk matfløte og skriv heller kremfløte.
Med fløte og rømme i huset trenger du ikke kesam.

Fjonken 01-08-06 10:52

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Kjøttdeig er ok, men karbonade har 0 karber..
En fotnote til.. spekemat er salt og ikke lurt å innta i store mengder. Det holder på vannet i kroppen. Så spis det i allefall ikke i dagene før veiedag.

Nøtter og avokados bør inntas i mindre mengder. Les forøvrig under Atkins induksjon og forumet for ketolysekuren.

eno 01-08-06 10:52

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Et spørsmål til.....Det er så sinnsykt mye informasjon å sile, og selv om jeg har lest boka og masse på nett, blir jeg skikkelig forvirra av all info.

Har kjøpt Gilde skogsbacon, men har skjønt at bacon ikke er bacon, og at noe er tilsatt sukker, og at firsprice (hvem fører det igjen?) har lavest karb, men noen som vet karb innholdet i gildes skogsbacon, for det er selvfølgelig ikke opplyst om..... Nesten så jeg er redd for å spise annet enn rent kjøtt og egg. Kommer vel inn i dette etterhvert.
;)

Iset 01-08-06 10:53

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Det er nok fordi Torkil anbefaler mager ost og mager kesam i boka si, av en eller annen merkelig grunn. I brødoppskriften skal det være mager kesam, men jeg har selvsagt brukt CF eller seterrømme istedet, smaker jo likt og inneholder mye færre karber.
Ellers er det oppgitt mager ost som pålegg, noe jeg ikke helt skjønner, men men...

Matfløte har jeg ikke sett han anbefaler, der går det i kremfløte.

Fjonken 01-08-06 10:58

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset
Det er nok fordi Torkil anbefaler mager ost og mager kesam i boka si, av en eller annen merkelig grunn. I brødoppskriften skal det være mager kesam, men jeg har selvsagt brukt CF eller seterrømme istedet, smaker jo likt og inneholder mye færre karber.
Ellers er det oppgitt mager ost som pålegg, noe jeg ikke helt skjønner, men men...

Matfløte har jeg ikke sett han anbefaler, der går det i kremfløte.

Jeg har sett det samme, men har ikke hengt meg opp i det annet enn at jeg ha gjort som deg.. kjørt på med det feteste av det fete. Vi skal tross alt ha i oss 70-75% fett i løpet av dagen..

themonk 01-08-06 11:17

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Fjonken
Kjøttdeig er ok, men karbonade har 0 karber..

:confused: ...Hæh? Det var en forvirrende setning.

eno 01-08-06 11:22

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av themonk
:confused: ...Hæh? Det var en forvirrende setning.

He he, tror jeg skjønte den... Kjøttdeig er fint å kjøpe i forhold til fett, men karbodeig har ikke karber, så derfor er den bedre,....eller hur???:)

themonk 01-08-06 11:25

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av eno
He he, tror jeg skjønte den... Kjøttdeig er fint å kjøpe i forhold til fett, men karbodeig har ikke karber, så derfor er den bedre,....eller hur???:)

Njoo... men kjøttdeig har vel ikke heller karbohydrater i seg? Det har ikke jeg vært borte i i alle fall. Familiedeig er best, for den er billigst og mest næringsrik. Karbonadedeig er jo så tørt og kjedelig.:)

Iset 01-08-06 11:27

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Jeg trodde heller ikke kjøttdeig hadde karber. Er jo ikke noe annet enn kjøtt, fett, salt og vann?

eno 01-08-06 11:28

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av themonk
Njoo... men kjøttdeig har vel ikke heller karbohydrater i seg? Det har ikke jeg vært borte i i alle fall. Familiedeig er best, for den er billigst og mest næringsrik. Karbonadedeig er jo så tørt og kjedelig.:)

http://www.matoppskrift.no/sider/karbo.asp?ID=K ;)

Fjonken 01-08-06 11:28

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av eno
He he, tror jeg skjønte den... Kjøttdeig er fint å kjøpe i forhold til fett, men karbodeig har ikke karber, så derfor er den bedre,....eller hur???:)

Karber i kjøttdeig, ikke i karbonadedeig. Og fettet kan vi jo tilsette selv.. ;)

Fjonken 01-08-06 11:30

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Står da visselig at kjøttdeig har karber på de fleste pakkene jeg har sett på da. Ikke mye, men likevel. Mener også Nille har sagt at bruker man kjøttdeig så bør man regne 1 karbe pr 100 gr minst.

Fjonken 01-08-06 11:32

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Familiedeig kommer jeg aldri til å spise. Jeg har sett hvordan det produseres og hva det produseres av. Masse slintrer og sener og hinner og sånt.. Blæææh!:eek:

Iset 01-08-06 11:32

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Så det er 4-5 karber i en pakke kjøttdeig? Hmm det høres merkelig ut, tror ikke jeg har sett det på de pakkene jeg har lest på. Men jeg skal ikke si noe sikkert. Har kjøttdeig i fryseren men gidder ikke flytte den late ræva mi inn på kjøkkenet for å se. :P

Fjonken 01-08-06 11:35

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sjekk sjøl.... http://www.lavkarbo.no/matvaretabell/egg-kjott

Kjøttdeig er som regel tilsatt litt stivelse for at deigen skal holde seg samlet. Som regle potetmel. Og selv om det står 0 karber på kjøttdeigpakka bør man regne 1 karbe pr 100 g.

Iset 01-08-06 11:41

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Ja du har visst rett. Nå fikk jeg litt bakoversveis. Hvor kommer karbene fra da? Mattilsynet sier jo at kjøttdeig er rent kjøtt bare med litt mer fett enn karbonadedeig, men det kan vel ikke stemme, for rent fett inneholder jo ikke karber? Ikke at de få karbene der betyr noe for meg uansett, jeg teller jo egentlig ikke.

Tror jeg må ta en harrytur snart og kjøpe inn karbonadedeig. Det smaker jo uansett bedre, syns jeg. Var i Svinesund for noen uker siden og der hadde de karbonadedeig til 33 kr kiloet!! :eek: :eek:
Desverre kunne jeg ikke kjøpe med meg hjem siden jeg skulle fly.

Fjonken 01-08-06 11:44

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Iset
Hvor kommer karbene fra da? Mattilsynet sier jo at kjøttdeig er rent kjøtt bare med litt mer fett enn karbonadedeig, men det kan vel ikke stemme, for rent fett inneholder jo ikke karber? :eek:

Som sagt litt stivelse i de fleste kjøttdeiger. Men det er sjelden oppgitt på pakka og siden det er under 1 g karber pr 100 g kjøttdeig så gidder ikke produsentene å oppgi det heller. Samma sak som med brus vett du..

Jeg har vært i slakteri og sett kjøttdeigproduksjon. Der tilsettes litt krydder og litt potetmel..

themonk 01-08-06 11:59

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av Fjonken
Familiedeig kommer jeg aldri til å spise. Jeg har sett hvordan det produseres og hva det produseres av. Masse slintrer og sener og hinner og sånt.. Blæææh!:eek:

Nettopp! Nam... :p

Jeg var faktisk ikke klar over at de tilsatte potetmel i kjøttdeig. Nå vet jeg det også. Det er jo ikke akkurat de helt store mengdene men... Er sjelden jeg spiser mer enn 100g i en sleng.

Torkil 01-08-06 12:19

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Sitat:

Opprinnelig lagt inn av themonk
Nettopp! Nam... :p

Jeg var faktisk ikke klar over at de tilsatte potetmel i kjøttdeig. Nå vet jeg det også. Det er jo ikke akkurat de helt store mengdene men... Er sjelden jeg spiser mer enn 100g i en sleng.

Hei
Kjøttdeig er egentlig kvernet kjøtt. Det kan være tilsatt vann og salt men ikke potetmel. Farse er et blandingsprodukt som kan inneholde potetmel eller annen stivelse. Normalt er grensen 6 gram pr 00 gram frse. Det samme gjelder de fleste pølser, men les varedeklarasjonen da det varierer fra pølse til pølse.

Spis blott "Dansk hakkebiff" så ofte du har lyst.

Lykke til med ketolysekuren
Vennlig Hilsen
Torkil:)

Fjonken 01-08-06 12:24

Sv: Drøssevis med spørsmål fra nybegynneren Eno
 
Jeg så da visselig at de stappa potetmel i kjøttdeigen da. Men om det ikke er stivelse i kjøttdeigen, hvor kommer da karbene fra da Torkil?


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:26.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Foreldreportalen.no | Selvrealisering.no
© 2004-2015, Lavkarbo.no