Vis enkelt innlegg
Gammel 15-01-11, 16:25   #3
Hedvig
Gjest
 
Innlegg: n/a

Sv: Hva er din plan for fase 2

Kan vi bruke denne tro?

Ingers rugbrød
3-4 brød person(er)

Dette gir tre brød i 2-liters former eller fire brød i 1,5-liters former.
Brødene bør fryses, og oppbevares i kjøleskapet ettersom du bruker av dem, da de kan mugne om de ligger for lenge i romtemper...atur.
Tro meg, brødet er kjempegodt og veldig mettende!

1,3 kg fin sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
200 g helkorn hvete
75 g gjær
2 strøkne ts salt
9 dl hvetekli/kruskakli
1,8 l lunkent vann, helst 37 grader (evt. 1 l søt eller sur skummet melk + 8 dl vann)
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner

Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd. Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Den kan IKKE eltes på bordet.

Hev deigen i underkant av en time i bakebollen.Slå luften ut av deigen og la den heve en gang til i bollen, ca. en halv time. Slå luften ut av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller 200 grader på varmluft. Brødene skal stekes i en time.

Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem, men slik skal de være.
Når du har et fuktig brød, klarer du deg med mindre pålegg.
Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og faktisk godt!

  Svar med sitat