Tråd: Fett
Vis enkelt innlegg
Gammel 10-07-05, 02:09   #3
Karin
Seniormedlem
 
Karin sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2004
Hvor: Bergen
Alder: 69
Innlegg: 1.550
Karin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressursKarin er en virkelig god ressurs

Sånn generelt har jeg fått forståelsen av at kaldpressede oljer ikke skal varmes veldig opp, sånn til å brune ting i og sånn. Derfor steker jeg biffen i smør, men surrer løk og kjøttdeig til f eks en kjøttsaus i olivenolje (og en smørklatt i tillegg, da...)

Men jeg vet ikke om det er generelt eller ikke. I hvert fall gjelder det olivenolje. Man skal ikke brune ting på heftig varme i olivenolje (kaldpresset eller ikke...) fordi den ikke tåler så høy varme. Mens f eks solsikkeolje eller druekjerneolje eller diverse andre oljer tåler høy varme, og de kan derfor brukes til å wok'e i.

Sånn har altså jeg forstått det, da.

__________________
Karin

Karin er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Atkins/ketolyse Svar med sitat