Tråd: Fett
Vis enkelt innlegg
Gammel 10-07-05, 02:32   #4
205gti16v
Medlem
 
205gti16v sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2005
Hvor: Kristiansand
Alder: 45
Innlegg: 324
205gti16v er et fyrlys205gti16v er et fyrlys205gti16v er et fyrlys205gti16v er et fyrlys205gti16v er et fyrlys205gti16v er et fyrlys

Reint metta fett er best til steiking. D.v.s smør,ghee,talg,cocosolje o.s.v.

Husk at sjølv om ghee tåler høg temp. utan å bli kreftfremkallande så tåler ikkje egget du steiker høg temp. All steikeskorpe egentleg øydelagd og lite gunstig. Bruk heller låg temp. og lang tid, så blir biffen saftig og

Smør som blir brunt er tegn på at melkeresten blir brent/skadelig.

Eg bruker udos,lindbergs linfrøolje,olivenolje,cocosa extra virgin,odelia raps med sitronsmak til kald matlaging.

Til steiking bruker eg ghee og cocos olje. Smør eller olivenolje dersom temp. er låg.

205gti16v er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lutz,Skaldeman,Polezynski,Kwaznievski. Svar med sitat