Sv: Gelatin og splenda
Her er originaloppskriften:
Ostekake med rømme, multer og granbar
Ostekake med rømme er bedre enn om det bare er kremost. Dette er en enkel variant som ikke trenger å bli bakt.
Denne ostekaken er også smaksatt med granbar, noe som gir en frisk rett-ut-av-skogen-smak. Pass på å ikke bruke for mye, det skal bare være et hint.
Nok til en 26 cm springform
500 gram kremost
750 gram rømme
Saft og skall av 1 sitron
200 gram sukker
1 spiseskje lynghonning
1 desiliter vann
2 plater gelatin
100 gram smør
12 til 15 søte havrekjeks
3 teskjeer finhakket granbar
Smelt smøret over lav varme og la syde til smøret begynner å bli lyst brunt. Knus kjeksene med fingrene og bland i smøret. Tilsett granbar og bland godt. Trykk kjeksblandingen jevnt ut i en 26 centimeter springform.
Legg gelatin i bløt i en skål med kaldt vann noen minutter. Ha sukker, honning, vann og sitronskall i en gryte, kok opp og rør til sukkeret er oppløst. Ha i gelatinen og rør til den er helt oppløst.
Ha ost og rømme i en bolle og rør til blandingen er glatt. Ha i sukkerlaken og bland godt. Hell osteblandingen over i springformen, dekk til og sett kaldt over natten. Server med et lokk av multer.
Som dere ser så harAndreas Viestad bare brukte 2 plater gelatin men det var sammen med 200 g sukker...
__________________

|