Fløtegratinert sellerirot
Du trenger:
ca 1/2 medium stor sellerirot (jeg aner ikke hvor stor en medium stor sellerirot måtte kunne være men jeg brukte noe over 1/2 kg om jeg husker rett.
1 bolle vann med litt sitronsaft i
1 liten løk
olivenolje og smør
salt og pepper
350 ml fløte
100 ml soyamelk eller vann(kan sløyfes)
50g parmesan
Varm ovnen til 180C
Del sellerirota i fire, rensk og del hver bit i skiver på 3-5mm, oppbevar skivene i sitronvannet så de ikke blir brune
Rensk og skjær løken i tynne skiver og stek den forsiktig i olje og smør til den er blitt gylden. Dette kan ta opptil 20 minutter og trikset er å gjøre det langsomt til løken nesten smelter.
legg et lag med sellerirot i bunnen av en ildfast form og strø over litt av løken og salt og pepper.Gjenta med et nytt lag sellerirot osv, avslutt med sellerirot på toppen.
Hell fløten over forma til det nesten når toppen.
Strø over godt med parmesan.
Stek i ca 45 minutter til den er gylden og boblende og sellerirota er mør.(prøv med en kniv eller gaffel)
__________________
"Don't believe anything you read on the net. Except this. Well, including this, I suppose" -Douglas Adams
"Hey, who wouldn't want to find a frog in their coffee? It's not like the stuff is good to drink anyway, and now you have a frog to play with." Hurog-Kyria
|