Vis enkelt innlegg
Gammel 06-02-11, 22:25   #1
Lisbeth
Seniormedlem
 
Lisbeth sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2008
Hvor: Oslo
Alder: 57
Innlegg: 11.149
Lisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastiskLisbeth er bare helt fantastisk

Sjokolademuffins med kremostglasur

Oppskrift med bilder her


16 muffins:

Ingredienser:
75 g mykt smør
1 dl sukrin
4 egg
1 dl kokosmel
2 toppede ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts flytende søtning
1 1/2 dl kremfløte


Glasur:
100 g sukkerfri, hvit sjokolade
75 g philadelphiaost


Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin til en myk krem.
Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert egg.
Ha deretter i kokosmel, bakekakao, bakepulver og vaniljepulver, og bland godt.
Til slutt har du i flytende søtning og kremfløte og pisker til en jevn røre.

Fordel røra i 16 små muffinsformer (gjerne doble former).
Stek muffinsene midt i ovnen, ved 200 grader, i ca 15 minutter.
Avkjøl på bakerist.

Smelt den hvite sjokoladen til glasuren over vannbad, og la den bli litt avkjølt.
Ha kremosten i en bolle og rør til den er myk. Rør deretter inn sjokoladen.

Smør litt glasur oppå muffinsene og sikt over litt kakao.
Sett dem i kjøleskapet en time før servering.


Næringsinnhold pr muffins, med glasur:
Protein: 3,7 g - 11%
Karbohydrat: 1,5 g - 4%
Fett: 12,9 g - 85%
Kcal: 143

Næringsinnhold pr muffins, uten glasur:
Protein: 3,1 g - 12%
Karbohydrat: 0,7 g - 3%
Fett: 9,6 g - 85%
Kcal: 102

__________________



Lisbeth er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo Svar med sitat