Tråd: Easylife
Vis enkelt innlegg
Gammel 07-02-11, 22:04   #115
Mona_K
Medlem
 
Mona_K sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2007
Hvor: Fetsund
Innlegg: 424
Mona_K er på en erverdig vei

Sv: Easylife - anbefales på det sterkeste

Opprinnelig lagt inn av Millemini, her.

Ser at det er en gammel tråd, men kan jo dele min erfaring med EasyLife så langt, har bare holdt på i halvannen uke.

Jeg var i utgangspunktet veldig motivert og klar for å gå ned masse i vekt - kiloene har sneket seg på de siste årene og da vekta stoppet på 140 kg i jula fant jeg ut at noe må gjøres. Jeg hadde hørt om EasyLife, hadde fått bladet deres i posten noen ganger, men siden jeg følte at nettsidene var litt lite informative (bortsett fra historier om folk som har gått ned masse og er sååååå fornøyde) valgte jeg å bestille en veiledningstime.

Jeg fikk et veldig godt inntrykk av opplegget, men ble nok litt overrasket over at de faktisk driver med kosterstattere - på nettsidene står det jo bare at man lærer om kosthold osv - og akkurat det med kosterstattere må jeg innrømme at jeg ble litt skeptisk til. Har jo hørt om mange som har gått på Nutrilett, Noka, Herbalife osv. og har gått ned en del, men gått opp igjen like fort. Opplegget i forhold til trening var jeg derimot svært positiv til, jeg er så heldig at jeg bor i Drammen og vi har et helt eget EasyLife senter, ikke i tilknytning til et vanlig treningssenter. Siden jeg generelt sett hater treningssentre (har vel "sponsa" både Elixia og Akropolis med noen tusenlapper opp gjennom årene) var tanken på å gå på et rent EasyLife senter langt mer oppløftende, der er vi jo alle i "samme båt" liksom. Jeg valgte å gi det en sjanse og meldte meg på.

Kurset begynnte onsdag i forrige uke og så langt er jeg vel ikke direkte imponert over selve kurset. Hun som er kursleder er visstnok ernæringsfysiolog, men hun er østeuropeer og snakker ikke spesielt godt norsk, så "leksjonene" blir liksom at hun stotreleser høyt fra et manus, noe som er litt slitsomt og småirriterende. Det meste står jo i permen vår uansett. At hun i tillegg alltid må "undersøke" før hun svarer på spørsmål er også en smule irriterende, hun tør ikke ta sjansen på å svare på noe på egenhånd.

Jeg fikk anbefalt å gå på kosterstattere i 9 uker, men etter å ha holdt på med 100% kosterstattere i noen dager fant jeg ut at DET er det ikke sjans i havet for at jeg klarer. Shakene smaker (etter min mening)e dritt, særlig sjokolade og mintsjokolade klarer jeg ikke, så litt jordbærshake + to supper (kyllingcurry og grønnsakssuppe) skulle utgjøre menyen i 9 uker, uholdbart. (I etterkant har jeg dessuten lagt merke til at det står på pakkene til kosterstatteren at man ikke skal bruke den i mer enn 3 uker uten oppfølging av lege - noe de ikke nevner på kurset, noe jeg synes er merkelig...)

Jeg har nå gått over til en kombinasjon av kosterstattere fra EasyLife (2 måltider) og ketolysekuren (2 måltider). Jeg er fortsatt i ketose, går fortsatt nedover i vekt, men ikke like mye som i begynnelsen, jeg får jo i meg flere kalorier pr. dag så det er jo ikke så rart. Dette er en kombinasjon jeg kan leve med og tror det er veien å gå for meg. Jeg skal følge kurset videre, gå på alle leksjonene og veie meg osv. Er greit å ha noen som "holder meg litt i øra" på veien.

Når det gjelder treningen hadde jeg første treningsveiledning på torsdag. Det var helt greit, men litt skuffende egentlig. Jeg er jo skikkelig utrent, har aldri vært glad i å trene og har 0 peiling på trening, så jeg hadde trodd det skulle være litt mer inngående enn det var. Jeg ble møtt av en av veilederne på senteret og hun stilte meg noen spørsmål om helsa mi, om jeg har problemer med rygg, knær osv og om jeg trener noe utenom EasyLife. Etterpå gikk vi fra apparat til apparat, ganske raskt. Hun viste meg hvordan de fungerer og vi fant sammen vektinnstillingene som passet for meg og hun skrev det inn på et skjema. I tillegg fikk jeg beskjed om at jeg enten skulle varme opp i 15-20 minutter på en "gåmaskin" eller ta en gruppetime som oppvarming før styrketrening. Hun forklarte også kort hva alle gruppetimene gikk ut på. Det var det, tok under en halvtime totalt. Jeg fikk ikke noe beskjed om videre oppfølging osv.

Alt i alt er jeg sånn "mellomfornøyd" med opplegget så langt. Jeg synes det er litt teit at de ikke er mer åpne om hva det VIRKELIG går ut på i markedsføringen sin (fasen med kosterstattere, kostholdet de lærer bort osv.), det er jo sentrale deler av opplegget så jeg forstår ikke hvorfor de ikke bare forteller det. I forhold til prisen jeg betaler (1090 kr/mnd + kosterstattere) synes jeg opplegget er litt "tynt", medlemsskap på et "vanlig" treningssenter koster 5-600 kr/mnd og de ekstra hundrelappene EasyLife koster skal jo dekke all "veiledningen og støtten" vi får (som hittil har vært en times kurs i uka + en kort treningsveiledning).

Uansett har jeg fått et spark bak og er i gang trening, og synes faktisk det er litt gøy, og jeg har lagt om på kostholdet mitt. Har ikke rørt Cola, potetgull, CheezeDoodles, sjokolade, fastfood eller andre "usunnheter" siden jeg begynnte og det er jo bra. Jeg synes faktisk vann er helt grei drikke og jeg kan like gjerne spise en salat som en burger. Det kaller jeg fremgang! Jeg kommer ikke til å slutte på EasyLife, men jeg kommer ikke til å følge matdelen slavisk, det er jeg ikke i stand til å gjennomføre og jeg vet med meg selv at jeg bare ville gått på en kjempesprekk etter en stund.

Jeg har meldt meg på og har vært med 1 uke nå. Men jeg begynner ikke på pulveret før1 mars (jeg skal til yorkshire på vikingmarked) Så har ikke lyst til å ødelege hele ferien min med å tenke slavisk på pulver.. Hun vi har er egentlig ganske flink på spørsmål men virker litt streng\sur? hehe
Tror faktisk de sa det til oss at man bare skal gå på det i ca 3 uker. Vis mer kontakte lege. Nå må jo jeg uansett ha legeerklæring for å få lov til å begynne da jeg ploppet ut med at jeg tidligere har hatt spiseforstyrelser.. jeg er vandt til å trene men ikke på mangen år så den delen kan jeg. Men instruktøren vår er kjekk så gleder meg til veiledning tror også at når jeg er ferdig med pulver uansett hvor lenge jeg måtte klare så går jeg over tilbake på lavkarbo for det er det jeg trives med i lengden. selv om de babler om stivelse og pasta osv .. Takk for svar =) Vis det er greit så legger jeg deg som venn så kan vi jo se hvordan det går med hverandre?

__________________



Mona_K er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Vil bare bli lett å frisk da vekten hindrer meg masse Svar med sitat