Vis enkelt innlegg
Gammel 09-02-11, 14:22   #1
Anette_l
Juniormedlem
 
Anette_l sin avatar
 
Medlem siden: Aug 2009
Hvor: Trondheim
Innlegg: 12
Anette_l er på en erverdig vei

Nydelig gryterett med nakkekoteletter

Fant denne oppskriften i Hexeberg sin bok: Frisk med lavkarbo 100 oppskrifter, og endret den litt var knallgod! Perfekt som søndagsmiddag

4 porsjoner
1 aubergine
1 squash
1 løk
1 - 2 fedd hvitløk
1 rød paprika
4 - 6 nakkekoteletter
smør til steking
olivenolje til steking
1 knust lauberblad
1 ts salt
2 - 3 ts Provence krydder (tørket urtekrydder)
1 boks hermetiske tomater
2 - 3 dl kraft / buljong
3 ss hakket persille (kan utelates)

Del auberginer opp i skiver.
Dryss med salt og legg i en arbeidsbolle i 10-15 min.
Skyll av saltet.( Bitterstoffer trekkes ut av auberginene.)

Brun kotelettene i smør, salt og pepre. Dryss over Provence krydder!
Ta vekk kotelettene og legg de på et fat imens

Ta 3 dl med vann å hell det ned i pannen med smøret og krydderet. Få opp alt krydderet og all smaken fra pannen og da det koke et par minutter. Hell over hermetiske tomater og la det koke litt til. Smak til med salt og pepper, evt mer Provence krydder. Hell dette så over i litermåleren igjen eller i en bolle!

Skyll auberginene!! Stek så alle grønnsakene i smør eller olje!
Legg kotelettene og grønnsakene lagvis i en ildfast form og hell over sausen. Legg over aluminiumsfolie!

Sett den så inn midt i ovnen ved 180 grader i 1 time. La formen stå uten lokk de siste 10 minuttene.

Server med grønn salat og lavkarbobrød så du får opp all den gode sausen. Jeg brukte ikke lavkarbobrød men brokkoli og blomkål som jeg dyppet i sausen! Helt nydelig

__________________
Fra 80 - 63 kg
4 kg igjen! Snart i mål
Anette_l er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat