Vis enkelt innlegg
Gammel 13-02-11, 20:38   #64
Maissa89
Medlem
 
Maissa89 sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2009
Hvor: Trondheim
Alder: 36
Innlegg: 122
Maissa89 er ny på veien

Sv: Etikk og økt inntak av kjøtt/fisk/egg

De norske melkekyra står konstant i bås 10 mnd av året. For å produsere melk hele året må kyra få en kalv hvert år, og denne kalven blir tatt fra moren rett etter fødselen, så ikke kua skal slutte å die. Alle som har sett en ku som har blitt fratatt kalven sin vet at kuer har et veldig sterkt morsinnstingt. De hyler og kjemper for å beholde kalven, og sørger etter tapet. De nyfødte kalvene blir satt på enten båser sammen med andre kalver, eller bås helt alene. Dette er opp til hver enkelt bonde. Deretter blir de slaktet, eller blir melkekyr selv.

Dette går jo ikke på kjøtt og slakt, men på melkeprodukter.

Disse kuene har det ikke bra. Noen av kyra har båser som er store nok til at de slipper å få liggesår. TENK så heldige.

Det meste av kjøttet som selges i Norge, og det de fleste kjøper kommer fra store slakterier, og ikke fra den lokale bonden som tar vare på dyra sine. Det sinnsyke forbruket av kjøtt og melkeprodukter er grunnen til at det har blitt masseproduksjon med dårlig dyrehold. Om man ikke skal bli veggis, kan man hverftfall kutte kraftig ned på forbruket.

Maissa89 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat