Tråd: Jordskokk
Vis enkelt innlegg
Gammel 15-02-11, 09:44   #1
Gogi
Juniormedlem
 
Medlem siden: Jan 2011
Hvor: Rogaland
Innlegg: 12
Gogi er på en erverdig vei

Jordskokk

Jeg elsker JORDSKOKK.

Hentet fra matoppskrift.no:

300 år etter at den ble utkonkurrert av poteten, kan jordskokk få sin renessanse. Ved siden av en søt, spennende og nøttaktig smak, er denne grønnsaken et funn for personer med diabetes. De kan nemlig bruke store mengder jordskokk i kostholdet uten fare for forhøyet blodsukkernivå.

-Det er innholdet av inulin i stedet for stivelse som gjør denne grønnsaken til et godt alternativ for personer med diabetes. Inulin har søt smak, men går ufordøyd gjennom tarmen og regnes til gruppen kostfiber.Jordskokk har en søt, frisk og særegen nøtteaktig smak. Knollene er saftige og sprø, og er særlig velegnet til råkost og snacks. De kan kokes hele og brukes som potet, eller som en viktig bestanddel i purèer, supper og stekte retter. I bakverk kan purè av jordskokk erstatte 20-50 prosent av hvetemelet. Det kan også utvikles et mel av jordskokk for bruk i produksjon av pasta og bakverk. Inulinets søtssmak gjør jordskokken velegnet som søtningsmiddel flere typer bakverk.

Noen som har noen gode oppskrifter med jordskokk??

Jeg har brukt jordskokk i to retter de siste dagene.
I Blåskjellgryte og i pure sammen med blomkål...
Se under min ma på min side

__________________
Det er så mye fint som ennå ikke er sagt....
Gogi er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbolivsstil Svar med sitat