Vis enkelt innlegg
Gammel 16-02-11, 14:11   #35
Cassiopeia
Seniormedlem
 
Cassiopeia sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2010
Innlegg: 582
Cassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snillCassiopeia er virkelig snill

Sv: Rå hvit sjokolade med bare noen få kh

Du trenger ikke kokosolje, TrineG, men du må ha en god andel fett i sjokoladen. Hvit sjokolade er laga av kakaosmør, og dermed trenger du i grunnen ikke erstatte det med annet fett med mindre du vil dempe sjokoladesmaken.

Til mørk sjokolade har jeg kommet til at 1/3 kakaosmør og 2/3 kakaomasse er ei passe blanding. Neste gang skal jeg forresten bruke Cocosa også. Jeg bruker extra virgin Cocosa, og den gir et hint av kokossmak, men ikke mye. (Generelt synes jeg all kokos til matlaging smaker veldig mye mindre kokos enn vanlig kokosmasse.)

Jeg har brukt sukrin og splenda til søtning, etter ei stevia-ulykke første gang. For mye stevia ga en vanvittig bittersmak som ikke lot seg rette opp på noen måte. Sukrinet knaser litt, omtrent som krokanrull, men den kalde følelsen er ikke der i sjokolade.

__________________



Journalen min
Cassiopeia er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Egenkomponert er vel beste ordet. Nesten ketogent, men ligger nærmere Lindberg enn Ketolyse nå Svar med sitat