Vis enkelt innlegg
Gammel 18-02-11, 07:14   #1
hope10
Seniormedlem
 
hope10 sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 656
hope10 er ny på veien

Barn på lavkarbo, får de nok av alt i seg?

Jeg la om til steinaldermat ifjor sommer, å har siden dess hatt en sakte overgang til lavkarbo, å neste mandag skal vi være helt over på det. Vi har 4 barn, 2,8,11 og 13 år, som bor her, å det er egentlig derfor vi forsøker det fordi, han eldste har ADHD og alvorlig dysleksi, å jeg fikk høre at det å ta de av sukker, melk, og gluten kunne hjelpe på det.
De har også allergi og eksem, 2 av de tåler heller ikke melk, å jeg selv har astma og allergi.Jeg har hørt at man kan bli bedre av å gå på alvkarbomat. Så derfor gjør vi nå et skikkelig forsøk, for å se MEN

....

Jeg må være sikker på at de får i seg nok av vitaminer og mineraler osv.kalsium feks, får de det på lavkarbo??
brokkoli skal vel være rik på kalsium tror jeg, men er det noen som kan hjelpe meg med linker eller noe som iser at det er trygt å ha barn på lavkarbo over tid?

Ungene selv syns det går helt greit, ingen har klaget så mye, minstemann spurte litt etter spaghetti denne uken, men det er faktisk den eneste.
De gleder seg vilt til lunsjpakkene som skal med til skolen og barnehage, å de andre ungene på skolen er kjempe misunnelige på hva de får i matboksen, å de er ofte å sniker i matboksen deres, å syns de er heldige.
Ungene elsker også frukt og grønnsaker, så det er ikke noe vanskelig å få i de,det har faktisk vært litt sånn, at snopefatet til jul, og etter at de har gått julebokk, blir kastet, for de plukker ut all frukten, så tar de noen godsaker, å kaster resten

Men jeg kommer til å la festlige anledninger, som selskap, jul osv være "fritatt" sånn at DERSOM de ønsker det så kan de spise andre ting.

Er det andre som har hele familen på lavkarbo, hvordan gjør dere det, hvordan går det, får de i seg alt de trenger når de vokser osv?

Jeg tenkte også at jeg skulle være litt sånn så jeg fikk beskjed om på steinaldermaten, at det ikke er restriksjoner på ungene med bær, grønnsaker osv. Ungene her liker godt gulerøtter, å vil ha det i grønnsaksbedene vi nå holder på å lage til i hagen, å der kommer de til å få.
Vi har også masse frukt og bær, å når den tid kommer, skal de få knaske seg gjennom buskene og trærne som de pleier...

__________________



Sist redigert av hope10 : 18-02-11 kl 07:47.
hope10 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketolyse Svar med sitat