Vis enkelt innlegg
Gammel 18-02-11, 18:12   #1
Vegard L
Medlem
 
Medlem siden: Nov 2010
Innlegg: 407
Vegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt liktVegard L er veldig godt likt

Lavkarbo og alkoholinntak

Hvorfor opplever noen å bli fortere full/fullere når de spiser lavkarbo enn tidligere, når kostholdet inneholdt mer karbohydrater?

Når vi ikke inntar mye karbohydrater gjennom maten vi spiser, er kroppen avhengig av å lage sin egen glukose, gjennom en mekanisme som heter glukoneogenese. Her blir glukose syntetisert fra aminosyrer og triglyserider, for å dekke behovet til de cellene som er avhengig av glukose, som hjernecellene (det som ikke dekkes av ketoner).

Etanol blokkerer denne prosessen. Når vi drikker alkohol får vi altså ikke produsert egen glukose, og matinntaket blir derav den eneste kilden til blodsukker. Spiser vi lite karbohydrater, vil blodsukkeret bli lavt når vi inntar alkohol, og vi blir fortere full!

Dette kan også sees på som en fordel. Tåler du mindre, blir byturen billigere, og kroppen utsettes for en mindre mengde alkohol totalt sett!

Vegard L er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Lavkarbo, uprossesert mat... Svar med sitat