Vis enkelt innlegg
Gammel 18-02-11, 22:16   #2
Trj
Seniormedlem
 
Medlem siden: Feb 2011
Hvor: I nord
Innlegg: 538
Trj er en juvelTrj er en juvelTrj er en juvel

Sv: Lavkarbo og alkoholinntak

Opprinnelig lagt inn av heipådu, her.

Hvorfor opplever noen å bli fortere full/fullere når de spiser lavkarbo enn tidligere, når kostholdet inneholdt mer karbohydrater?

Når vi ikke inntar mye karbohydrater gjennom maten vi spiser, er kroppen avhengig av å lage sin egen glukose, gjennom en mekanisme som heter glukoneogenese. Her blir glukose syntetisert fra aminosyrer og triglyserider, for å dekke behovet til de cellene som er avhengig av glukose, som hjernecellene (det som ikke dekkes av ketoner).

Etanol blokkerer denne prosessen. Når vi drikker alkohol får vi altså ikke produsert egen glukose, og matinntaket blir derav den eneste kilden til blodsukker. Spiser vi lite karbohydrater, vil blodsukkeret bli lavt når vi inntar alkohol, og vi blir fortere full!

Dette kan også sees på som en fordel. Tåler du mindre, blir byturen billigere, og kroppen utsettes for en mindre mengde alkohol totalt sett!

He he... eller byturen blir katastrofal. Dersom du ikke holder tunga rett i munnen og husker at du tåler mindre.

__________________



Min journal
Trj er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Tja.. Lavkarbo med mye grønnsaker Svar med sitat