Partystoppere - Hvordan virker de egentlig?
Vi hører mye om partystoppere her på forumet, og alle leter vi vel etter en forklaring når vekta ikke går den veien vi vil den skal gå.
Nøtter, sørstoff, melkeprodukter, you name it. Det finnes mange matvarer som av en eller annen grunn hindrer vekttap for noen av oss, men hvordan virker de?
Jeg er rett og slett ikke fornøyd med å vite at mange opplever f.eks ost som en partystopper, for jeg trenger å forstå hva som skjer i kroppen min for å kunne gjøre noe med de problema jeg evt lager for meg sjøl.
Så jeg lurer:
Hva er det som gjør at matvare a, b og c er såkalte partystoppere (for noen)?
Gjør de at vi ramler ut av ketose?
Hindrer de fettnedbryting? Omdannes de til karber?
Jeg tror det er mye enklere å identifisere vår personlige "problemmat" om vi skjønner hva som gjør at den hindrer vektnedgang. Dessuten er jeg født nysgjerrig. Jeg tror aldri jeg passerte "Hvorfor det-stadiet", og glad er jeg i grunnen for det
Jeg har søkt på forumet, både foran og bak, men finner ikke tråder/kilder som forklarer partystopperne. -Men desto flere som ramser dem opp.
Så jeg spør: Hva er det som gjør at noen matvarer hindrer vektnedgang hos enkelte mennesker?
Har disse partystopperne noen fellesnevnere?
|