Sv: Lavkarbo - variasjon i karbohydratinntak
1. De sier at rundt 72g karbohydrater, så bør man redusere fettinntaket. Du kan fint spise mer, men bør da altså spise mindre fett de dagene. Det kalles lavkarbo opp til 150g karbohydrater. Lindberg ligger i det øvre skiktet for eksempel. Og nei, det vil ikke tulle med forbrenningen din.
2. Jeg ligger på 70-80 e% fett, 20-25 e% proteiner og 0-5 e% karbohydrater. Det spørs vel hvor mange kalorier du spiser. Hvis du spiser 2000 kcal, så er 50g karbohydrater 10 e%. Så bør man ha passelig med proteiner, som jeg ikke er helt sikker på hva er for deg, men ca 100g kanskje, altså 20 e%? Og så fyller man på med fett til man blir mett. Da har du 70 e% igjen til fett, noe som blir ca 155 g ved 2000 kcal. Men jeg ville først prøvd å følge sultfølelsen og ikke henge meg opp i kcal. Kcal var bare for å gi en ca pekepinn.
3. Nå vet jeg ikke hva du veier, og du sier at du er undervektig/normalvektig. Som du sier, så er LCHF vektregulerende så hvis kroppen mener at du skal opp i vekt, så vil du gå opp i vekt. Men på LCHF havner det ikke i en pondus hvis man var undervektig, men jevnt fordelt og kroppen kan til og med også prioritere å bygge opp musklene uten at du trener. Den siste er hvis man har levd på kaloriunderskudd før og kannibalisert musklene før. Men følg sultfølelsen. Sier den at du skal spise mer, så trenger du sannsynligvis mer energi. Men når det er sagt, så er det folk som sliter med at sult- og metthetssignalene er litt på jordet og må passe på hva de spiser. Men LCHF er bra for å minske fettprosent og bygge muskler. 
4. Man trenger ikke være fanatisk for å kalle seg lavkarber. Bare fordi du spiser lavkarbo betyr ikke at du må holde deg slavisk til dette. Vil du ha et friere kosthold, så er det ingen som stopper deg. Det er ditt valg og du må velge det du føler deg vel med. Vil du spise mat med en mengde karbohydrater som får deg over grensa men som du likevel tåler, so what? Men du bør ha en periode på minst en måned i begynnelsen hvor du er litt strengere for å lære kroppen å bruke fett som hovedenergikilde. Det tar 3-4 uker før enzymproduksjonen for å bryte ned fett har kommet skikkelig i gang. Og ja, uansett om du bare reduserer litt eller mye, eller bare av og til, det er bedre for kroppen enn høykarbo. I alle fall for deg som problemer med å fordøye karbohydrater.
Ellers så vil jeg tipse deg om å bruke mye Cocosa. Cocosa er perfekt på vedlikeholdskosthold. 50% av fettet i Cocosa er MCT (middellange fettsyrer) som kroppen ikke klarer å lagre, men som den liker å bruke til energi. 
__________________
 -smileyen er snill, ikke sarkastisk! Nemlig!
Delmål 1: -10 kg. Delmål 2: BMI 40:
|