Sv: Sukker?
Opprinnelig lagt inn av Minith, her.
Forrige helg så hadde jeg 20g karber pr. dag, men noen av disse kom fra lavkarbo smashen jeg laget med 70% kakao sjokolade. Dette gjorde at jeg gikk lengre ned mot rosa på ketosen.. Men burde dette egentlig ikke gå ettersom det er det samme hvor karbsene kommer fra?
På søndagen hadde jeg ikke smash, men spiste av lavkarbo sjokolade-moussen vi laget som inneholdt rundt 2g karbs pr. 100g. Søtningsstoffet var også sånn natreen flytende! Dette gjorde at jeg også var nesten helt ute av ketosen.. Er det noe galt med meg? Sjekket med ketostix.
Du detter ikke ut av ketosen så lenge totalt karbohydrat er så lavt som du sier. Det kan av og til virke som om ketose er en slags magisk tilstand som intreffer ved et visst punkt (med påfølgende fanfare, gratulasjoner og besøk fra borgermesteren), men slik er det ikke . Kroppen produserer ketoner sålenge du spiser færre karbohydrater enn det hjernen og andre organer normalt trenger. Derfor vil du ha ketonproduksjon nesten uansett, så lenge du ligger under 70 gram karbohydrat.
|