Sv: Inntak av rødt kjøtt og kreftfare..
Det er dumt at de sier man skal begrense det uten å begrunne hvorfor. Det er en del som påstår at de med urinsyregikt burde redusere mengden rødt kjøtt bl.a.
Det enkelte anfall av urinsyregikt skyldes en plutselig og hurtig økning av urinsyre i blodet – oftest etter man har inntatt:
· Kost med høy innhold av purin – for eksempel rødt kjøtt, reker, krabber, ansjos, sardiner, fete sauser, bønner og erter
· Alkohol – især øl
· Kost med for mye sukker og fett – gjelder også sukkerholdige drikker
Tatt herfra:http://helsedoktoren.no/pc-115-31-Urinsyregikt.aspx
Men ser du spør om kreftfare, bare. Da er det nok det bearbeidede kjøttet og fisken som er årsaken. Med nitritt eller heter det nitrat?, og røkt mat er jo ikke noe å overdrive heller. DEt beste er vel å spise litt av hvert, ikke bare rødt bearbeidet kjøtt til annet hvert måltid?
|