Sv: Når ingenting metter ...
Opprinnelig lagt inn av Nerthus, her.
Jeg spiser bare mills ekte majones. Skal jeg lage selv bruker jeg faktisk soyaolje fordi den har minst smak - men antar rapsolje vil fungere bra også 
Opprinnelig lagt inn av ada-emilie, her.
Soyaolje er vel ikke lett å få tak i kaldpresset vel? Solsikkeolje er både billig og mulig å få kaldpresset. Den har mild, nøytral smak.
Hverken soyaolje eller solsikkeolje er særlig gunstige ... Selv om jeg vil holde en knapp på solsikkeoljen jeg også. Den er ikke usunn per se, mens soyaoljen er uten ernæringsmessig verdi, og den kan ikke kaldpresses fordi soyabønnene er bortimot umulige å presse olje av uten varmebehandling.
Men begge disse består av mye omega 6, som det er for mye av i det norske kostholdet i forhold til omega 3. Olivenolje består mest av omega 9 som er nøytral i sammenhengen. (Rapsolje er jeg mer usikker på hvor skal plasseres hen i landskapet, men jeg skal lese meg opp på det.)
Overvekten av omega 6 skaper mange problemer i kroppen. I følge Barry Sears (forfatteren av "Finn din sone", skaperen av Sonedietten - er ikke sikker på hvor mye info som finnes om den på forumet, men den har et eget underforum) gir det en betennelsestilstand som igjen gir et grunnlag for forskjellige sykdommer.
Let gjerne opp info som tidligere er skrevet om dette her på forumet, MHM som er ernæringsfysiolog og har skrevet bok sammen med Fedon har lagt ned en stor innsats på forumet når det gjelder dette. Hun skriver om hvilke oljer som er anbefalt og ikke, veldig god veiledning 
Rapsolje går bra i majones, hvis man liker smaken. Jeg har hørt at den fra Odelia er best. Selv ville jeg brukt avocadoolje eller valnøttolje i majones - eller kokosfett forsåvidt, men litt vanskeligere pga høyt smeltepunkt 
|