Vis enkelt innlegg
Gammel 25-02-11, 14:02   #69
Huldr
Gudinne
 
Huldr sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2004
Hvor: Oslo
Alder: 52
Innlegg: 11.131
Huldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastiskHuldr er bare helt fantastisk

Sv: Når ingenting metter ...

Opprinnelig lagt inn av ada-emilie, her.

Det norske kostholdet,ja. Stemmer det overens med lavkarbofolket sitt?"Det norske folk" betyr de som spiser margarin på sine lass med brødskiver og steker i soyaolje. Som spiser lite egg fordi de har hørt man ikke skal spise for mange. (Egg inneholder umettet fett.) Og fettet i margarin og soyaolje på plastflasker er usunt fett når det har vært i panna og i margarinproduksjonen.

Olje som er kaldpresset er helt ok, selv om det beste er å få den direkte fra matvaren den kommer fra. At man spiser frø og nøtter, altså. Å kun innta planteolje som fettkilde blir uheldig selvsagt. Men med egg, kylling og avokado i kosten får man det umettede også, og fisk i tillegg får man omega 3. Jeg vil si ja takk begge deler. Mettet fett får man gjennom melkeprodukter. Valnøttolje smaker fortreffelig, men ikke så lett å få tak i kaldpresset. På vanlige butikker må man ike kjøpe den. Kun Jacobs i Oslo av matforretninger har en bra variant som jeg har sett.

Det var da voldsomt til fordommer . Det er da ikke sånn at alle andre enn "lavkarbofolket" er uvitende tullinger ... eller at det å spise lavkarbo automatisk medfører et sunt kosthold!

Når jeg skrev "det norske kostholdet" gjorde jeg det fordi vi spiser lite fett av den typen de gjør i middelhavslandene, altså mye olivenolje (omega 9). Vårt kosthold er preget av for mye omega 6. Det gjelder ikke mindre på lavkarbodietter der mange får i seg mye av fettet de spiser gjennom for eksempel majones. Det er slett ikke alle som spiser mye avocado, valnøtter og fet fisk. Og fettsyresammensetningen i animalske produkter er ikke like god som den tidligere har vært fra naturens side, på grunn av foring med "unaturlig" fôr. Se f eks Schrødingers katt om fettsyreprofilen i kylling, eller om laksen som inneholder mindre omega 3 enn før på grunn av at laksen blir foret med raps.

Jeg ville i grunnen bare opplyse om dette med balansen mellom omega 3 og 6 jeg ... Hvorfor ikke bruke oljer som bidrar i positiv retning når man kan gjøre det?

Jeg fant ikke den tråden jeg var ute etter, men det står en del om ulike fettyper her.

Og majonestråden her.


Sist redigert av Huldr : 25-02-11 kl 14:22.
Huldr er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Intuitivt Svar med sitat