Vis enkelt innlegg
Gammel 02-03-11, 20:19   #1
Vibeke-67
Seniormedlem
 
Vibeke-67 sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bergen
Alder: 57
Innlegg: 1.934
Vibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastiskVibeke-67 er bare helt fantastisk

Krydret bønnesuppe med pølse (Lindberg)

2 ss olivenolje
5 middagspølser
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 1/2 rød chili, uten frø og hakket
1 boks (400 g) hakkede hermetiske tomater
7 1/2 dl kjøtt- eller hønsebuljong
2 bokser (á 400 g) hvite bønner, avsilt
2 ss hakket bladpersille
salt og malt svart pepper

Varm olje i en stor kjele. Tilsett pølser og brun dem rundt det hele og ta dem opp. Tilsett løk, hvitløk og chili i kjelen og surr i 3 min.

Skjær pølsene i tykke skiver og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett tomater og kraft. Kok opp, legg på lokk og la det småkoke i 20 min.

Ha halvparten av bønnene sammen med et par øser kraft i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til det er most. Rør mosen i suppen sammen med resten av bønnene og la det småkoke i 10 min. Smak til med salt og pepper og rør inn persille før servering.

Fra Susannah Blake: 500 supper

Vibeke-67 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LowFODMAP/Fedon Svar med sitat