Vis enkelt innlegg
Gammel 02-03-11, 20:22   #1
Gerd
Jeg kan og jeg vil!
 
Medlem siden: Jan 2007
Hvor: 1
Innlegg: 55.254
Gerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastiskGerd er bare helt fantastisk
Post

Konfekt"barer"

”Konfekt-bar”
(Totalt ca. 10 karber i hele + ev.sjokolade og strøssel)

”Karamell”:
100g fløte
50g. smør
1 ts vaniljepulver
2ss sukrinmelis
-Blandes i en teflonkjele, kokes opp og la småsyde på svak varme til den tykner (en liten time +/-)
(Kan i tillegg blande inn noen ruter mørk sjokolade mot slutten av koketiden for å få mer sjokoladesmak)

Avkjøl

”Brød/nøtte-miks”
4ss smør
150g soyaflokker, finknust
2ss sukrin/sukrinmelis
1 ts kanel

50g grovhakka hasselnøtter
0,5 ts. salt
-Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen soyaflokker,nøtter,salt, sukrin og kanel, og stek det gyllent på god varme (3-4 min)
Avkjøl.

-2 egg vispes god sammen til det blir litt ”fluffy”
-Hell karamellen i eggeblandingen og visp godt sammen
-Bland så i brød/nøtte-mixen. Det skal bli en klissete masse.
-Settes i kjøleskap til massen er såpass stiv at den kan formes (1-2 timer)
-Deles i 12 biter og formes.

Smelt 100g mørk sjokolade fra sukkerfritt eller annen mørk sjokolade og rull bitene i smelta sjokolade og ev. i knuste soyaflokker, finhakkede nøtter, kokosmasse(gav mye smak).

Oppbevares kaldt, gjerne i fryser.


Sist redigert av Gerd : 03-03-11 kl 20:35.
Gerd er avlogget   Min kostholdsfilosofi: 1 Svar med sitat