Vis enkelt innlegg
Gammel 02-03-11, 21:35   #4
r.o
Medlem
 
Medlem siden: Aug 2010
Innlegg: 188
r.o er ny på veien

Sv: Konfekt"barer"

Dette må jeg bare prøve med en gang. Problemet er at her jeg bor kan jeg ikke få tak i soyaflak, hva kan jeg erstatte det med? Søyamel eller soyaprotein? Hakkede mandler? linfrø,sesamfrø? Noe annet?
Please, hjelp...!




Opprinnelig lagt inn av Gerd, her.

”Konfekt-bar”
(Totalt ca. 10 karber i hele + ev.sjokolade og strøssel)

”Karamell”:
100g fløte
50g. smør
1 ts vaniljepulver
2ss sukrinmelis
-Blandes i en teflonkjele, kokes opp og la småsyde på svak varme til den tykner (en liten time +/-)
(Kan i tillegg blande inn noen ruter mørk sjokolade mot slutten av koketiden for å få mer sjokoladesmak)

Avkjøl

”Brød/nøtte-miks”
4ss smør
150g soyaflokker, finknust
2ss sukrin/sukrinmelis
1 ts kanel

50g grovhakka hasselnøtter
0,5 ts. salt
-Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen soyaflokker,nøtter,salt, sukrin og kanel, og stek det gyllent på god varme (3-4 min)

Avkjøl.

-2 egg vispes god sammen til det blir litt ”fluffy”
-Hell karamellen i eggeblandingen og visp godt sammen
-Bland så i brød/nøtte-mixen. Det skal bli en klissete masse.
-Settes i kjøleskap til massen er såpass stiv at den kan formes (1-2 timer)
-Deles i 12 biter og formes.

Smelt 100g mørk sjokolade fra sukkerfritt eller annen mørk sjokolade og rull bitene i smelta sjokolade og ev. i knuste soyaflokker, finhakkede nøtter, kokosmasse(gav mye smak).

Oppbevares kaldt

r.o er avlogget   Min kostholdsfilosofi: ketolyse Svar med sitat