Vis enkelt innlegg
Gammel 03-03-11, 19:28   #2
Heidi M
Medlem
 
Medlem siden: Dec 2010
Hvor: Oslo
Alder: 59
Innlegg: 201
Heidi M er på en erverdig vei

Sv: Kjempegod rett med rosenkål

Sikkert kjempegodt! Her er en lignende variant jeg har brukt mange ganger her i huset som godt tilbehør til stekt kjøtt - og når du blir litt lei av brokkoli'en - hihi:

Beregnet til ca 4 personer:

1 pk rosenkål
3 sjalottløk
3 Skiver røkt bacon
1 ss nøytral olje (solsikke/ mais)
1 ss smør
1 ss salt
vann

Rens rosenkålene fra de yttereste bladene.
Skrell og finhakk sjalottløk.
Skjær bacon i små terninger.

Del de rensede rosenkålene i 4, gjennom stilken slik at bladene henger sammen under koking.

Kok de i godt saltet vann i 3-4 minutter.
Skyll de deretter i kaldt vann for å bevare farge og stoppe kokeprosessen.

Ha løk og olje i samme panne som kjøttet ble brunet i, her er mye smak.
Tilsett baconet og surr godt, ha i smør og stek videre.
Ha tilslutt i rosenkål og la det bli varmt.
Smak til med salt og pepper.

__________________
Det kryper heldigvis nedover......

Start: 68 67 66 65 64 63 62 61 60 :Mål
Heidi M er avlogget   Min kostholdsfilosofi: LCHF Svar med sitat