Sv: Kjempegod rett med rosenkål
Sikkert kjempegodt! Her er en lignende variant jeg har brukt mange ganger her i huset som godt tilbehør til stekt kjøtt - og når du blir litt lei av brokkoli'en - hihi:
Beregnet til ca 4 personer:
1 pk rosenkål
3 sjalottløk
3 Skiver røkt bacon
1 ss nøytral olje (solsikke/ mais)
1 ss smør
1 ss salt
vann
Rens rosenkålene fra de yttereste bladene.
Skrell og finhakk sjalottløk.
Skjær bacon i små terninger.
Del de rensede rosenkålene i 4, gjennom stilken slik at bladene henger sammen under koking.
Kok de i godt saltet vann i 3-4 minutter.
Skyll de deretter i kaldt vann for å bevare farge og stoppe kokeprosessen.
Ha løk og olje i samme panne som kjøttet ble brunet i, her er mye smak.
Tilsett baconet og surr godt, ha i smør og stek videre.
Ha tilslutt i rosenkål og la det bli varmt.
Smak til med salt og pepper.
__________________
Det kryper heldigvis nedover......
Start: 68 67 66 65 64 63 62 61 60 :Mål
|