Sv: Sjokolademuffins med kremostglasur
Opprinnelig lagt inn av Lisbeth, her.
Oppskrift med bilder her
16 muffins:
Ingredienser:
75 g mykt smør
1 dl sukrin
4 egg
1 dl kokosmel
2 toppede ss bakekakao
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
1 ts flytende søtning
1 1/2 dl kremfløte
Glasur:
100 g sukkerfri, hvit sjokolade
75 g philadelphiaost
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin til en myk krem.
Tilsett ett og ett egg, og pisk godt mellom hvert egg.
Ha deretter i kokosmel, bakekakao, bakepulver og vaniljepulver, og bland godt.
Til slutt har du i flytende søtning og kremfløte og pisker til en jevn røre.
Fordel røra i 16 små muffinsformer (gjerne doble former).
Stek muffinsene midt i ovnen, ved 200 grader, i ca 15 minutter.
Avkjøl på bakerist.
Smelt den hvite sjokoladen til glasuren over vannbad, og la den bli litt avkjølt.
Ha kremosten i en bolle og rør til den er myk. Rør deretter inn sjokoladen.
Smør litt glasur oppå muffinsene og sikt over litt kakao.
Sett dem i kjøleskapet en time før servering.
Næringsinnhold pr muffins, med glasur:
Protein: 3,7 g - 11%
Karbohydrat: 1,5 g - 4%
Fett: 12,9 g - 85%
Kcal: 143
Næringsinnhold pr muffins, uten glasur:
Protein: 3,1 g - 12%
Karbohydrat: 0,7 g - 3%
Fett: 9,6 g - 85%
Kcal: 102
Jeg laget disse uten kremfløten, men med ett ekstra egg i stedet for å få bra konsistens på røren. De ble kjempegode! Super konsistens og kjempegod smak  
__________________
Kathinka 
|