Indrefilet servert med rotmos, soppstuing og aspargesbønner
Med bilder:
INDREFILET
Servert med rotmos, soppstuing og asparges!
Du treng: 2 indrefiletar av storfe.
Melange.
Kryddersmør. Aspargesbønne. 1 sellerirot.
4 persillerøtter.
Ein klatt smør.
Ein dæsj fløyte.
Salt og pepar. 200 g frisk sjampinjong
1 finhakka sjalottlauk.
Margarin.
1 pk kremfløyte.
Salt og pepar. Gjer slik: Rens og skjer røttene i terningar.
Kok dei møre.
Sik av vatnet
Ha grønnsakene tilbake i panna, tilsett smør og fløyte og mos det
Smak til med salt og pepar!
Skjær soppen i skiver. Steik denne saman med sjalottlauken i litt smør, krydre slik du likar. Ha over fløyte. Kok til du får ein passe tjukk konsistens.
Brun indrefiletane i smør på sterk varme.
Ettersteik på lavare temperatur i 2-3 minutt på kvar side for medium steikt biff.
Ha over kryddersmør ved servering!
Vend aspargesbønnene raskt i panna til slutt!
|