Du er ikke nedsnødd. Det finnes alltid spor av karber i maten, - men er det under 1 gram pr 100 gram er de ikke forpliktet til å oppgi det. Det beste er å regne 1 karb uansett når det står 0 karber på pakka. (for å være sikker, - mange 0.5 blir mange karber tilslutt !!)
Har ikke noen liste, men om du tar en titt på NÆRINGSTABELL - 285 norske matvarer
er det bare å følge rubrikken for karber nedover, så ser du hvor det er lite eller ingenting !
Ost, fisk og kjøtt, kylling og oljer har lite eller ingen karber. Og det stemmer stort sett med "regelen" at de karbene du spiser skal bestå av grønnsaker !
Som jeg har forklart tidligere er det viktig å spise grønnsaker, - å ha et sunt variert kosthold. Det er ikke noe mål i seg selv å ligge på 0 karber. Du tar ikke fortere av for det (viser Atkins sin forskning gjennom 30 år og 70000 pasienter). SPIS GRØNNSAKENE DINE - det finnes ingen god unnskyldning til å lavære !!

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|