Det er helt umulig å gi deg en fullstendig liste over hva som er 15gram karber.
I begynnelsen MÅ du veie grønnsakene og for å regne ut antall karber. Agurk inneholder ikke særlig annet enn vann og et minimum av næring, så om du kan finne andre grønnsaker er det mye bedre.
Rød paprika har ca. 3 karber i en halv av medium størrelse. 1/2 middels løk har ca. 4.
1/2 medium agurk har ca. 2...... MEN skal du ha det nøyaktig MÅ du altså veie. En liten kjekk digital vekt er lett å få tak i. Billig også..... Når du blir vant til mengder behøver du ikke veie hele tiden.
For å finne karb mengden......ta en titt her på DEN STORE MATVARETABELLEN .
Ketolyseboka er jo ikke den tjukkeste, så det er vel mulig han ikke har presisert alt, MEN, når det gjelder fett er det det gode fettet du skal konsentrere deg om å spise. Det finner du spesielt i visse oljer er viktige for et sunt kosthold. Olivenolje er spesielt verdifull. Alle andre planteoljer er godkjente, de beste er raps-, oliven-, avocado-, og kokosolje, spesielt hvis de er merket "kaldpresset." Kok/stek ikke oljer ved høye temperaturer, og ikke la dem bli brune eller avgi røyk. Smør tillates. Margarin bør unngås, ikke på grunn av karbohydratinnhold, men fordi det vanligvis er laget av transfett (hydrogenerte oljer), som utgjør en alvorlig helserisiko. (Noen helsekostforretninger kan føre ikke-hydrogenert margarin.) Du trenger ikke å fjerne skinn og fett fra kjøtt eller fjærfe. Laks og annen kaldtvannsfisk er glimrende kilder for Omega-3-fettsyrer.
Opprinnelig lagt inn av atkins.com
Fettet du spiser bør imidlertid være godt fett. Naturlig sunt fett finnes i oliven og olivenolje, frø, nøtter, frøolje, nøtteolje, nøttesmør, avokado, fet fisk slik som laks, sardiner og makrell og smør. Studier i Atkins Ernæringsprogram har vist at mettet fett fra kjøtt, smør og kokosolje generelt ikke utgjør en helsemessige risiko, så lenge du ikke konsumerer overdrevne mengder karbohydrater.
I Introduksjonsfasen og i Vedvarende vekttap vil du forbrenne både kostfett og kroppsfett for energi. Men når du har kommet til Fasen før vedlikehold og Vedlikeholdsfasen og spiser mer karbohydrater, bør du redusere inntaket av fett (og dermed protein), og du vil ikke lenger primært være i fettforbrenningsmodus. De typer fett du bør unngå, er kjemisk behandlede hydrogenerte oljer, som margarin og vegetabilsk matfett. Se etter pressede eller kaldpressede oljer og lagre dem på et mørkt, kaldt sted for å unngå at de blir harske eller at de oksiderer. Pass også på at du ikke lar oljen brenne eller begynne å ryke når du lager maten. De som prøver å lage en versjon av Atkins med lite fett finner at de blir sultne, og de vil dessuten ikke klare å oppnå det samme vekttapet som de som konsumerer sunt fett.
Det er vanskelig å spise usunt med en grense på 15 karber. ...... selv om du lar være å spise grønnsaker...... De "usunne" alternativene inneholder mye mere karber enn så !
Du behøver ikke å spise hver 3 time, men for å hold forbrenningen oppe bør du ikke gå mer enn 6 timer uten å spise. De fleste finner vel ut at hver 4.time passer. Du bør spise misnt 3 måltider pr dag. Det aller beste er 3 hovedmåltider + 2 mellom måltider (snacks som en liten ostebit, en enselleristang med kremost, 1/2 avocado etc).
Du finner raskt ut av det når du først kommer inn i vanen !

__________________
Life is short ~ break the rules ~ forgive quickly ~ kiss slowly ~ love truly ~ laugh uncontrollably ~and never regret anything that made you smile
|