Vis enkelt innlegg
Gammel 13-03-11, 13:07   #4
Snorkfroken76
Medlem
 
Snorkfroken76 sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2011
Hvor: Oslo
Innlegg: 308
Snorkfroken76 er på en erverdig vei

Sv: Ligger og vakar i startgropa...

Opprinnelig lagt inn av Devore, her.

Har lest ein del på linkane du la ved, og det var ein del hjelp der. Har mikro på jobben, men er ikkje alltid ein har tid til varm mat, men stort sett går det bra.
Planen er å begynna i morgon, og føler meg klar, motivert og litt småredd... Kva om eg «sprekke»? Men har sjølvsagt nokon fleire spørsmål som det hadde vore fint å fått svar på, eller link til svar

- Hei! Det er lett å ikke sprekke på denne ukren, fo rman føler seg tilfreds med maten man spiser, og får ikke karbo/sukker-sug

Kva er forskjellen på crème fraîche og vanlig seterrømme? So vidt eg kan sjå er det samma mengde fett, protein og karbohydrat?
- ikke stor forskjell, bare å bruke begge! Og de fleste oster osv

Kva slags majones brukar andre her? Skaldeman skriv om sukkerfattig majones. Er det noko ein får kjøpt i butikk, eller må ein laga det sjølv? HÅPAR ein får kjøpt det

Bare å kjøpe vanlig Mills eller andre majoer, bare ikke lett-variantene så er de mer en bra nok! Bare lettvariantene som har mer sukker og ikke skal brukes.

Eg har ein del karbonadedeig i frysaren, men den er kjøpt i Sverige, og eg har høyrt at karbonadedeig der, ikkje er det «samma» so her i landet... Det skal visst nok væra meir fett i den. Nokon so veit tilnærma nøyaktig fett, protein og karbohydrat mengde i den svenske typen?

- Det er fint å bruke opp karbonadedeigen, bare suppler med fett i form av fløtesaus, en klatt smør etc. Du kan jo også blande den med en skvett fløte og medisterdeig

Makrell i tomat skriv han er ein god ting å ha i kjøleskapet, men den har 5 gram karbohydrat pr 100 gram. Er ikkje det ganske mykje?

-Makrell i tomat er ok så lenge du dropper å spise det meste av tomatsausen, det er der karboene er.

Nøytral matolje? Kva for nokon er nøytrale, og kva for nokon er ikkje?

-Olivenolje er sterk på smak, mens raps f.eks. er smaksnøytral

Fransk sennep? Er det samma kva for ein ein brukar? Var og såg på utvalget i går, men sto ikkje noko om fett og karbo osv.
- Ja, bare ikke pølsesennep eller honningsennep om du bruker mye for de har en del karbo. Det fine med de sterke er jp at du bruker mindre av dem, og derfor midre karbo også :)

Fleire plassar i bøkene skriv Skaldeman om farsedeig, men har ikkje heilt fått med meg kva det er. Meinar det i ein av bøkene sto «oppskrifta», men er ikkje kar om å finna att plassen...

- Det er flere varianter av disse farsekakene hans, men med din karbonadedeig, litt fløte, kanskje et egg eller eggeplomme og medisterdeig så er du nærme disse Skaldemann-farsekakene

Det var det eg kom på akkurat no, men det kjem nok meir seinare!!

Hei! Har svart inne i innlegget ditt jeg! Lykke til!

__________________
Snorkfroken76
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wpQb1pE/]

Mål til 17.mai!:

Sist redigert av Aline : 13-03-11 kl 13:55. Årsak: endret farge på svar
Snorkfroken76 er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Skaldeman/LCHF Svar med sitat