Pepperonikylling (med bilder)
Dette er min favoritt kyllingrett. Blir veldig saftig og god på smak.
- 1 pk kyllingfilèt - jeg hadde 8 i denne
- 1/2 pk pepperoni i skiver
- 1 pk mozzarella ost
- 1/2 boks philadelfia ost, gjerne med krydder
- 2 dl fløte + -
- Valgfrie grønnsaker. Jeg brukte brokkoliblanding og 1/2 finhakket løk
- Skjær tre snitt i kyllingfilètene
- Sett en el to pepperonipølser i hvert snitt
- Smør ei ildfast form med olivenolje med litt hvitløk i
- Legg kyllingfilètene og løk i formen - stekes på 225 grader midt i ovnen ca 20 min
- Etter ca 8 min heller du i fløten blandet med kremosten. Legg grønnsaker mellom filètene. Strø over mozzarellaen. Krydre med paprika, pepper, salt, hvitløk mm etter smak.
- Dekk med litt aluminiumsfolie så ikke det svir seg. Fjern denne når det gjenstår 5 min av steketiden. Slik att osten får litt farge. Gi den gjerne noen minutter ekstra så du er sikker på att alt er gjennomstekt. Se att sausen bobler skikkelig overalt.
Dette er nydelig servert sammen med en frisk salat
(Her er litt mer karbo pga gullerøttene)
__________________

Ole Brumm, Om ikke å gi opp:
Hvis hyssingen ryker, prøv en ny
|