Sv: Å steke kjøtt
Opprinnelig lagt inn av Lillemy71, her.
Mørheten har jo også med hvor på dyret biffen kommer fra og om den er blitt mørnet nok før bruk. Hjelper ikke å steike kjøttet riktig, dersom det er dårlig kvalitet i utgangspunktet. Selv har jeg merket at billig kjøtt ofte er dårlig mørnet.
Når det gjelder steiking, så er det om å gjøre og ikke steike for lenge (grå gjennom - gjennomsteikt) da blir biffen ofte tørr og seig. I tillegg er det viktig at biffen får ligge og hvile (jevner ut kjøttsaftene og forsetter egentlig steiekprosessen en liten stund) noen minutter før du skjærer i den, det samme gjelder for biffstrimler. Steik de, men ikke helt igjennom legg de til side, lag resten (f.eks saus, grønnsaker mm) og ha så oppi strimlene rett før servering. Dersom du steiker strimlene for mye er faktisk beste rådet og koke de møre, men det tar tid.
Godt tips for å få en medium steikt biff er: Pannen skal være varm og smøret skal begynne å bli brunt før du legger biffen oppi. Biffen bør ha ligget i romtemp. minst en halvtime før steiking. Skru litt ned på varmen når biffen er oppi, men ikke for langt ned da blir panna for kald. Når du ser at kjøttsafta begynner å piple til overflaten, snur du biffen og steiker til du nok en gang ser kjøttsafta piple (tar kortere tid en den første siden). ta biffen til side og la den hvile minst 2-3 minutter før servering.
Lykke til 
Som jeg skulle sagt det selv!
Ellers kan billig kjøtt, f.eks nakkekoteletter (sørg for å plukke de med mye marmorering) få en oppsving ved å marineres minst natta over i en marinade med mye syrlighet, om det er sitron, hvitvin, eddik etc, det kan heve standarden selv på sistesorteringer ganske mye! Her gjelder også romtemperering, og tilberedning som i sitatet over.
Jeg følte meg innmari voksen første gang jeg fikk til mørt kjøtt, med pappa på telefonen, hehe.
__________________
“What matters most is how well you walk through the fire”
-Charles Bukowski
Siste rest, nytt forsøk:

Minus 31,3 kilo på lavkarbo!
|