Vis enkelt innlegg
Gammel 24-03-11, 09:30   #2
marjusen
Seniormedlem
 
marjusen sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2010
Hvor: Gjøvik
Alder: 42
Innlegg: 1.461
marjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjentmarjusen begynner å bli godt kjent

Sv: Peiling på øl?

Opprinnelig lagt inn av Superkatti, her.

jeg vet ikke helt hva jeg kan søke på for å finne svar på dette, så da bare spør jeg...

vil det være sånn at øll med en høyere alkoholprosent har mindre sukker og karbohydrater?
hele prosessen med øll er jo at gjær spiser sukker og danner alkohol (kort fortalt), så vil det bety at jo høyere alkoholprosent jo mindre sukker er det igjen..? Det hadde jo vært veldig fint, for jeg elsker øll men er ikke noe særlig glad i disse "lite" typene som smaker utvanna. Da er det mye bedre med skikkelig pol-øll
Er det noen som har noe informasjon om dette? har vinmonopolet noe oversikt over sukker i øll sånn som de har med vin kanskje?

Blir det ikke tilsatt sukker etter gjæringen er ferdig for å produsere kullsyre også da? Gjør værtfall det når man lager øl selv.

__________________


marjusen er avlogget   Min kostholdsfilosofi: Ketogent Svar med sitat