Biff i fløytesaus!
Med bilder:
http://jannikej.blogg.no/?c=1300989752
BIFF I FLØYTESAUS!
Servert med blomkålris!
600 g biffkjøtt i strimlar.
2 lauk i ringar.
8 stk sjampinjong i skive.
2 pk fløyte.
1 dl vatn.
Smør.
Salt og pepar.
Slik gjere du:
Rens og del opp lauk og sjampinjong. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Steik kjøttet raskt i varm steikepanne med smør i ca. 3 minutt. Krydre med salt og pepar.
Legg kjøttet over på ein tallerken, medan du steike lauk og sjampinjong.
Ha kjøttet tilbake i panna og tilsett fløyte og vatn.
La dette trekkje på svak varme til sausen tjukna litt, ca. 10 minutt. Smak eventuelt sausen til med meir salt og pepar.
Blomkålris! 1 blomkål.
Smør.
Salt og pepar. Riv blomkålen på den grove sida av eit rivjern.
Kok den i 2-3 min.
Sik av vatnet og smak til med smør, salt og pepar.
|